Sofie Og Normal Er Årets Bedste Praktikmatch

Sofie og Normal er årets bedste praktikmatch

Butikskæden Normal har fra start til slut givet praktikant Sofie Amalie Jonassen optimale rammer for at bidrage og vokse fagligt og personligt. Det sikrer dem prisen Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2023.

Det var en tydelig glad Sofie Amalie Jonassen, der sammen med sin praktikvejleder og chef, Camilla Storm fra Normal (tv) modtog prisen som Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik 2023.

Sofie var én af mange studerende, der i løbet af foråret havde indstillet sin praktikvirksomhed til prisen.

Se i denne video (1:01) Sofie fortælle om sin praktik:

Mere end bare et praktikophold

Juryen begrunder valget af Normal med, at praktikforløbet ligger i top på alle parametre.

"Sofie har fået tildelt et stort ansvar og udviklet sig både fagligt og personligt. Normal har støttet og udfordret Sofie på forbilledlig vis. Derfor var vi i juryen ikke i tvivl om, at dette praktikmatch fortjener at vinde," siger Finn Lund Andersen, direktør i Konsulenthuset Ballisager, bestyrelsesformand og en del af juryen.

Bestilt 14 mio. varer

Som indkøbssupport-praktikant i den ekspanderende butikskæde har Sofie haft ansvar for vareflow og varemix til mere end 70 nye Normal-butikker og bestilt 14 mio. varer til seks forskellige markeder.

Undervejs har Sofie forbedret set-up’et omkring opstartsordrer, så det er blevet lettere at sikre korrekte varemængder og varemix.

”Jeg elsker at være herude. Folk er mega-hjælpsomme,” fortæller den 24-årige finansbachelorstuderende.

Læs mere om Sofies prisvindende praktikophold: Sofie sørgede for vareflow til 70 Normal-butikker

Stolte af prisen

Normal arbejder målrettet på at gøre sig attraktive overfor praktikanter ved at sikre dem ordentlige rammer. Mange af praktikanterne bliver efterfølgende ansat.

"Vi er superglade og taknemmelige for denne anerkendelse," siger praktikvejleder og markedskoordinator Camilla Storm fra Normal.

De 4 øvrige nominerede praktikvirksomheder:

Salling Group v. markedsføringsøkonomstuderende Emil Dahl Bohsen

UniMerchants v. professionsbachelor i international handel og markedsføring Casper Taul

Relesys v. Multimedia Design-studerende Natalia Blautenberg

Deco Group v. finansøkonomstuderende Emma Geilman

Fakta om årets praktikpris

Hvert år er mere end 1.900 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige af erhvervsakademiets 28 videregående uddannelser.

Kåringen af årets bedste praktik hylder vigtigheden af det gode praktikophold og er samtidig de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap.

Skal nu dyste mod syv andre gode praktikophold

Normal og Sofie går nu videre til den landsdækkende finale hos Scandic Kødbyen i København den 23. maj, hvor praktikforløbet skal op imod vinderne fra landets øvrige syv erhvervsakademier.

Praktikanter fra Aarhus ofte øverst på vinderpodiet

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har tidligere vundet den landsdækkende finale i 2016, i 2018, i 2019, i 2021 og i 2022.