Efteruddannelse Gruppearbejde 199

Ny efteruddannelse skal hjælpe detailhandel på forkant med udvikling

For at styrke og dygtiggøre butikspersonale og detailchefer lancerer Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med pej gruppen og RCC Retail Consulting Company en ny brancherettet deltidsuddannelse i retail med studiestart til foråret.

Værdikæder, salgskanaler, butikskoncepter, sociale medier, købsadfærd og kundeoplevelser. Det er nogle af emnerne på skemaet til en ny, brancherettet efteruddannelse i Aarhus.

Første af sin slags

Akademiuddannelsen i retail er den første af sin slags og tager afsæt i de behov, som en retailer anno 2024 har i hverdagen.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Scandinavian trend institute pej gruppen og RCC Retail Consulting Company, og er for alle - både ledere og medarbejdere i branchen, der vil stå stærkere og være med til at udvikle fremtidens detailhandel.

Fra afvikling til udvikling

Viden, inspiration og netværk er eneste vej, når aktører skal udvikle sig. Det siger trendekspert og ceo for pej gruppen Louise Byg Kongsholm.

”Flere erfarne detailfolk og nethandelsfolk oplever, at udviklingen går hurtigere end de selv kan følge med – specielt når driften sluger 95 procent af dagligdagen. Med denne uddannelse er det muligt at få et nyt perspektiv, ny viden og komme foran udviklingen,” siger Louise Byg Kongsholm.

Hun underviser på uddannelsens første fag ’Omnichannel i detail & serviceindustrien’. Faget starter 25. april 2024, varer fire kursusdage og inkluderer en retail-konference.

Erfarne branchefolk underviser

En anden underviser på uddannelsen er Mikkel Pii, ejer og udviklingskonsulent i RCC, og chefkonsulent Bettina Arndt fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Vi er et team af højt kvalificerede undervisere, og vi bruger vores omfattende branchekendskab og erfaring fra erhvervslivet i undervisningen,” siger Bettina Arndt.

Begejstret for detailfolk

Bettina Arndt har mere end 25 års erfaring fra større detailvirksomheder som fx Matas og Bestseller og er begejstret for netop detailfolk.

”Branchen er kendt for at forme meget ihærdige og dygtige ledere. Folk, der ofte har arbejdet sig op til deres chefpost gennem praktisk erfaring. Ved at få teorier og modeller på det, de allerede kan, vil de bedre kunne hæve sig op i helikopteren og tage deres viden til endnu større højder,” siger hun.

Undervisning tæt på job

Med en undervisning tæt på praksis er der garanti for udbytte, mener chefkonsulent Bettina Arndt.

”Vores undervisningsform er casebaseret. Det betyder, at opgaver skrives med afsæt i egne virksomheder og autentiske problemstillinger. Så det, man lærer, kan man gå hjem og bruge fra dag ét. Men man får også indblik i de andres cases. På den måde lærer deltagerne rigtig meget af hinanden.”

Efteruddanner mange detailfolk

Erhvervsakademi Aarhus har i flere år efteruddannet ledere og sælgere fra bl.a. Salling Group, Søstrene Grene, Golf Experten, Hummel, Dk Company, Pilgrim, STARK, Bauhaus og Lagkagehuset.

Fakta om uddannelsen

Akademiuddannelsen i retail består af 10 statsgodkendte og praksisnære enkeltfag og kan tages som selvstændige kursusforløb eller som en hel sammenhængende uddannelse på deltid sideløbende med jobbet.

Læs mere om uddannelsen