Genanvendelig Kop Vinder Iværksætterpris

Genanvendelig kop vinder iværksætterpris

Tre kop-opfindere vinder kategoripris (Green Tech) og 25.000 kr. ved Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab for deres virksomhedsidé.

Et miljøvenligt kopkoncept, udviklet af tre internationale studerende fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus, præmieres med prisen for bedste virksomhedsidé i Green Tech-kategorien og penge ved DM i Entreprenørskab.

Internationale prismodtagere

Bag det prisvindende koncept står to internationale studerende fra Slovakiet, Klaudia Kovacova og Jakub Biben, og en Erasmus-udvekslingsstuderende, Franziska Reiss, fra Østrig.

Det prisvindende team 'Swap Cup' dystede mod 36 andre studerende fordelt på 13 hold om DM-titlerne i Børsen i København torsdag den 27. maj 2021.

Minimerer emballage-spild

De tre unge prismodtagere har en ambition om at gøre verden grønnere og har opfundet en genanvendelig plastkop og et retur- og pantsystem, der kan erstatte engangspapkrus.

Konceptet testes i øjeblikket på fire aarhusianske cafeer, hvorefter det er planen at skalere konceptet op i større skala til fx festivaler og kaffebar-kæder.

Tidligere på måneden vandt teamet en 2. plads og 5.000 kr. ved Regionsmesterskabet i Entreprenørskab. 

Wall of fame

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har gennem årene vundet adskillige DM-titler og EM-titler for deres knivskarpe pitches og skudsikre virksomhedskoncepter.

Også akademiets undervisere har vundet priser for deres evner til at undervise i iværksætteri.

I år kunne endnu en lektor således føjes til akademiets 'Wall of Fame', da Gitte Buje vandt prisen 'Educator Of The Year Award 2021'.

Læs den historie her.