Hæderspris til engageret lektor

Lektor Gitte Buje er årets bedste underviser. Det er andet år i træk og tredje gang, at en lektor fra Erhvervsakademi Aarhus vinder prisen.

Lektor, MBA og cand.fil. Gitte Buje fra Erhvervsakademi Aarhus var rørt til tårer, da hun torsdag formiddag modtog prisen 'Educator Of The Year Award 2021'. 

"Det er en fantastisk dejlig anerkendelse. Derfor kom jeg til at græde af glæde," siger Gitte Buje med grødet stemme.

Prisen blev uddelt torsdag den 27. maj i Børssalen i København under det årlige DM i Entreprenørskab for studerende på videregående uddannelser.

Om Gitte Buje

Siden 2014 har den 60-årige Gitte Buje undervist på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship.

Inden hun kom til Erhvervsakademi Aarhus har hun arbejdet som innovationschef hos Arla og drevet eget reklamebureau.

Hun er kendt for sin passionerede støtte til studerende, der driver egne virksomheder. Ved konkurrencer har hendes studerende vundet adskillige DM- og EM-titler i entreprenørskab.

Elsker at stå på sidelinjen og heppe

Siden Gitte Buje som yngre trænede lilleput-hold i fodbold har hun været drevet af at støtte og flytte det enkelte menneske.

"Det er jo det, jeg elsker ved mit job: At stå på sidelinjen og heppe. Det er en utrolig sjov og givende proces at se unge mennesker lykkes. At se dem vokse, så de tør mere både fagligt og personligt," fortæller Gitte.

Tredje lektor der får prisen

Med prisen er Gitte Buje den tredje lektor fra Erhvervsakademi Aarhus, der vinder prisen som årets underviser i entreprenørskab. Sidste år vandt Jesper Nørskov og i 2018 vandt endnu en kollega, Steen Kamronn, prisen. 

Det er de studerende selv, der indstiller til prisen.