Emil Åbnede Cykelbutik Og Blev Indholdsskaber På Tiktok

Praktik: Emil åbnede cykelbutik og blev indholdsskaber på TikTok

Markedsføringsøkonom Emil Dahl Bohsen har indstillet sit praktikophold hos cykelafdelingen i Salling Group til årets bedste.

600 nye følgere på TikTok og åbning af ny cykelbutik i Valby. Det er blandt nogle af de resultater markedsføringsøkonomstuderende Emil Dahl Bohsen har opnået som indkøbspraktikant hos Salling Group i afdelingen Bikes & Leisure.

Mulighedernes land

Emils chef sagde: ”Du skal ikke være bange for at fejle. Hvis noget går galt, så har jeg din ryg.”

Udover chefens fulde tillid og plads til at fejle fik Emil adgang til et en stor pose penge. Dem skulle han og hans medpraktikant bruge på at udbrede kendskabet til SCO Cykler til et yngre segment via TikTok.

”Vi fik følelsen af, at alt var muligt,” siger 24-årige Emil, der er tidligere STX-student fra Aabenraa.

Indholdsskaber

SCO havde allerede en TikTok-profil, men ingen contentplan eller aktivitet. Så Emil og hans praktikantkollega udviklede en annonceringsstrategi, et kreativt koncept og gik i gang med at producere videoer med dem selv foran og bag kameraet.

”Det er så vidt jeg ved atypisk at give praktikanter fuld rådighed over markedsføringen af et brand,” siger Emil.

Åbnede cykelbutik i Valby

Åbningen af en ny cykelbutik i Valby stikker også ud som en særdeles lærerig oplevelse i Emils praktikophold.

Ligesom med TikTok havde Emil ingen drejebog.

I en kassevogn fyldt med cykler kørte Emil og hans medpraktikant over Storebælt for at se det tomme sidelokale til Føtex Food i Valby.

Indretning og varebestilling

Med kun tre uger til åbning gik de to praktikanter i gang med at tegne butikkens indretning, bestille 47 forskellige cykler hjem, markedsføre åbningen, planlægge åbningsevent og udpege, hvilke farver og modeller de skulle udstille i vinduet og placere de strategisk rigtige steder i butikken.

”Der var mange beslutninger, der skulle tages. Fx hvilke modeller og farver der sælger i Valby. Vi talte med Føtex-varehuschefen og studerede data og salgstal fra andre cykelbutikker,” fortæller Emil.

Arbejdsglæde

Emil gik glad på arbejde og kom endnu gladere hjem. Faktisk havde han slet ikke lyst til at det skulle blive fyraften. 

”Man bliver grebet af det. Jeg har oplevet et drive som aldrig før og en interesse for nye fagområder, som jeg ikke vidste var noget for mig. Tænk, man kan få løn for at arbejde med det her. Det er total optur,” smiler Emil.

Vil arbejde med indkøb

Praktikken har bekræftet Emil i, at han vil arbejde med indkøb.

”Praktikken har været en god legeplads til at finde ud af, hvad jeg er god til.”

Vil sige tak

Med sin indstilling vil han gerne sige tak til sin mentor og chef i Salling Group Morten Agerholm.

”Efter møder kommer man ud med ild i øjnene pga. den store tillid, han udviser til en.”

Ugentlige møder med mentor

Emil er imponeret over, hvor meget virksomheden har investeret i hans personlige og faglige udvikling bl.a. gennem ugentlige samtaler med chefen, som også fungerede som en slags mentor for Emil.

”Det har fungeret som et ’safe space’, hvor jeg har kunnet udtrykke mine bekymringer eller begejstring. Vi har reflekteret over mine styrker og svagheder, ambitioner, mål, karriereplan, hvordan jeg når i mål og hvad jeg går og drømmer om,” fortæller han.

Vil læse videre og fortsætte sit arbejde 

Når Emil er færdig som markedsføringsøkonom til sommer, vil han læse videre til professionsbachelor i international handel og markedsføring. Men det betyder ikke farvel til Salling Group. De har nemlig tilbudt Emil studiejob.

Salling Group har tidligere vundet praktikpris

Det er ikke første gang Salling Group hyldes for at give deres praktikanter optimale forhold.

I 2021 var Peter Søgård Jensen og Salling Group nomineret.
I 2016 vandt Mads F. Hedegaard og Salling Group Årets Erhvervsakademipraktik.

Skal dyste mod fire andre ophold

Emils praktikophold hos Salling Groups Bikes & Leisure-afdeling er en af de fem udvalgte i finalen til årets praktikpris.