Britta Efteruddanner Sig Sideløbende Med Job

Britta efteruddanner sig sideløbende med job: 'Så rart ikke længere at være autodidakt'

Britta Søgaard skruede op for ambitionerne og avancerede til HR-konsulent hos køkkenkoncernen Nobia, efter at hun startede på en efteruddannelse i HR.

Udbyttet fra akademiuddannelsen i HR bruger Britta dagligt, når hun fx rekrutterer funktionærer, udformer kontrakter, opretter nye navne i HR-systemet, administrerer GDPR-træning, kører lønreguleringsprocesser og sørger for at jura og dokumenter er på plads i forbindelse med opsigelser og personalesager.

'Noget at have det i'

”Uddannelsen har givet mig et kæmpe boost både i forhold til selvtillid og den måde, jeg går til arbejdet på. Jeg arbejder i dag mere selvstændigt og tør sige min mening højt, for nu har jeg noget at have det i,” siger Britta Søgaard, der har en faglært baggrund indenfor detail- og servicebranchen og de sidste syv år har arbejdet med HR hos Nobia, Danmarks største køkkenproducent.

HR er også hardcore jura og data

Efteruddannelsen har medvirket til, at Britta har fået en ny titel og nye vidensbaserede tilgange til jobbet. Derudover er Britta blevet en del klogere på sig selv og udfordret på, hvad det vil sige at arbejde med HR.

”Man hører ofte, at HR er et blødt fag, hvor man har med mennesker at gøre. Det har overrasket mig, hvor ’hårdt’ et fag, det faktisk er. Det er ret databaseret og der er meget jura,” siger den 37-årige HR-konsulent, der bor i Billund med sin mand og deres to små børn.

Startede med et fag og fik lyst til flere

Britta havde længe ønsket sig en formel efteruddannelse indenfor HR. Flere kolleger havde taget akademiuddannelsen og var glade for det. Britta startede på valgfaget ’rekruttering’ og besluttede sig derefter for at gå hele vejen.

Skriver afgangsprojekt om aktuel problemstilling

I hvert af uddannelsens seks moduler skiftede Britta cirka en arbejdsdag hver anden uge ud med undervisning, fordybning, opgaveskrivning og læsning.  

Efter tre års studier mangler Britta nu bare sit afgangsprojekt.

'Det er jo det, der er så godt'

Projektet skal handle om, hvordan Nobia Danmark bevarer sin sammenhængskraft og kultur under en igangværende flytning af firmaets kommercielle hovedkontor fra Ølgod ved Varde til Tilst ved Aarhus.

”Det er jo det, der er så godt ved uddannelsen – at man tager afsæt i virkelige problemstillinger og faktisk får løst nogle reelle opgaver samtidig med, at man bliver klogere og fremtidssikrer sig selv med et anerkendt eksamensbevis,” siger Britta, der anbefaler uddannelsen til andre.

”Ja, for søren. Start på et fag og se, om det er noget for dig.”

For Britta (billedet) var det i hvert fald noget.

”Efteruddannelsen har oversteget mine forventninger hvad udbytte angår. Jeg føler, at jeg er kommet helt på højde med alt det nye og det basale indenfor HR-paletten. Det er en super rar fornemmelse, ikke længere at være autodidakt,” konkluderer hun.