Brian gik fra ufaglært til uddannet - og blev salgschef: ’Det har givet mig rigtig meget’

Salgschef Brian Pedersen fra Vejle er glad for, at han endelig har fået papir på sine kompetencer.

En videregående uddannelse havde længe stået højt på Brian Pedersen ønskeliste. Med kun en studentereksamen på cv’et trængte han i den grad til at få papir på sine færdigheder.

”Det skyldte jeg mig selv,” fortæller 33-årige Brian Pedersen, der bor i Vejle med hustru og to børn og arbejder som salgschef hos Adversus i Aarhus, der sæger software til callcentre.

Undervisning en dag om ugen i tre år

Muligheden for at deltage på et fleksibelt uddannelsesforløb med undervisning i dagtimerne en gang hver 14. dag fik i 2019 Brian til at gå i gang med den 3-årige akademiuddannelse i salg og markedsføring på Erhvervsakademi Aarhus.

”Jeg er så glad for, at jeg gjorde det. Det har givet mig rigtig meget,” konkluderer Brian, der fik efteruddannelsen betalt af sin arbejdsgiver og den statslige Omstillingsfond.

Forfremmet

Undervejs i sit uddannelsesforløb avancerede Brian fra Account Manager til salgschef med personaleansvar.

”Uddannelsen har givet mig nogle værktøjer, der gør, at jeg kan træffe bedre beslutninger og begrunde mine valg. Jeg kan i dag arbejde mere strategisk. Fordi min faglige formåen er blevet større, kan jeg også påtage mig mere ansvar og flere spændende opgaver.”

Vigtigt med opbakning hjemmefra og fra arbejdspladsen

For at få det til at hænge sammen er det ifølge Brian nødvendigt med opbakning fra arbejdsgiveren og hjemmefronten. Brian tog et nyt fag hvert halve år og brugte cirka en dag om ugen på undervisning eller opgaveskrivning.

”Det kræver noget af dig. Der går mange timer med det. For mig har det også været afgørende, at undervisningen foregår om dagen, da det ikke hænger sammen for mig at være væk hjemmefra om aftenen.”

Klar på mere uddannelse

Brian er i dag i gang med sit afsluttende fag og skal herefter skrive afgangsprojekt. Men når eksamensbeviset er i hus til sommer, er det ikke farvel til bøgerne. Brian vil gerne læse videre på bachelorniveau og tage en 2-årig diplomuddannelse i salg og markedsføring.

Flere og flere på efter- og videreuddannelse

Det er blevet populært at efteruddanne sig. Siden 2019 er antallet af deltidsstuderende på Erhvervsakademi Aarhus steget med 20 procent, svarende til 600 flere studerende. 

Muligheden for onlineundervisning, som corona’en har sat i gang, har ifølge markedschef Brian Kruse Jacobsen også medvirket til, at flere kan følge et forløb hjemmefra, mens de er hjemsendt eller opsagt.