Rikke Besluttede At Tage Ansvar For Sin Egen Arbejdsglæde Og Skiftede Spor

Rikke besluttede at tage ansvar for sin egen arbejdsglæde og skiftede spor

Efter en årrække i den finansielle sektor og detailbranchen sagde Rikke Elkjær sit job op for at forfølge et nyt karrierespor.

”Kære netværk. Der skal ske noget nyt – og jeg håber I kan hjælpe mig. Jeg har opsagt min stilling, så jeg kan forfølge min drøm om job med HR som hovedingrediens.”

Sådan skrev 43-årige Rikke Elkjær på sin LinkedIn-side en januardag i 2022.

Rikke offentliggjorde ordene med let bankende hjerte og is i maven. Hun havde nemlig opsagt sit job uden et andet på hånden.

Hvor er du modig, sagde folk til Rikke

Gennem mere end fire år havde Rikke Elkjær været salgschef hos lingerikæden Wunderwear i Bruuns Galleri i Aarhus. Hun havde startet butikken op, stod for den daglige drift og ledelse af seks butiksassistenter. Men ønsket om at forfølge et nyt karrierespor indenfor HR-faget havde længe rumsteret i Rikke.

”Hvor er du modig, sagde folk til mig. Selv følte jeg mig ikke modig. Jeg syntes bare, at jeg tog ansvar for min egen lykke og arbejdsglæde,” siger Rikke Elkjær.

2,5 år inden Rikke Elkjær opsagde sin stilling, var hun startet på akademiuddannelsen i HR.

”Jeg havde et klart mål om at arbejde mere i dybden med HR,” fortæller hun.

Med sin baggrund som bankrådgiver og salgsassistent og mere end ti års erfaring som mellemleder og chef kunne Rikke på HR-uddannelsen bringe mange af sine kompetencer og erfaringer i spil.

”Som leder havde jeg opdaget, at jeg måler min egen succes igennem min medvirken til andres succes. Det motiverer mig, når medarbejdere og ledere, med min sparring og viden, når i mål,” fortæller hun.

Hør Rikke fortælle, hvordan hun tog ansvar for din arbejdsglæde

Betalte selv det meste af sit uddannelsesforløb

Rikke finansierede det meste af sit uddannelsesforløb selv og fik noget betalt af Omstillingsfonden. Uddannelsen tog hun sideløbende med sit fuldtidsjob.

”Jeg brugte fridage og weekender på at studere. Det var en prøvelse, men det har været fantastisk og rigtig godt,” siger Rikke Elkjær.

Hun mangler bare et afgangsprojekt og er stadig topmotiveret.

”Nogle tager i motionscentret og bruger sin tid der. Jeg efteruddanner mig. Det har aldrig føltes som en sur pligt for mig at indtage hjemmekontoret en søndag for at studere,” fortæller Rikke Elkjær, der er mor til to teenagere, gift og bosat i en landsby mellem Randers og Aarhus.

Finder drømmejob via netværk

Efter fire måneder med jobsøgning kan Rikke Elkjær opdatere sin LinkedIn-side med en ny titel. En tidligere medstuderende fra Rikkes netværk havde anbefalet hende at søge stillingen som HR Manager hos Millarco. Stillingen er lige hvad Rikke drømte om, da hun i sin tid besluttede sig for at forfølge en ny karrierevej.

”Det er fantastisk. Jeg er så glad og stolt over, at det rent faktisk lykkedes mig at skifte spor,” siger hun.

Værktøjskoncernen har 80 ansatte og hovedsæde i Lystrup. Rikke står for ansættelser, afskedigelser, samtaler om trivsel, onboarding og ledersparring.

”Det er et drømmejob. Der er så mange dele af HR-paletten, som jeg får lov at sætte i spil her, fordi jeg er den eneste indenfor området,” fortæller Rikke Elkjær.

Sporskifte er muligt, hvis man vil det nok

Rikke har skiftet fag og branche før. Hun har både arbejdet som kundeservicechef i børnetøjfirmaet POMPdeLUXE og været teamchef i Danske Bank.

”Jeg kan godt lide, at der sker noget. At man udvikler sig. Så når man finder noget, der tænder en ild i en, så skal man gribe mulighederne.”

Rikke Elkjær synes ikke, at hun er speciel modig. Hun føler bare, at hun tager sig selv alvorligt.

”Jeg vil aldrig byde mig selv at være træt af mit job. Det er livet for kort til. Jeg synes, at man har en pligt til at tage ansvar for at have et godt arbejdsliv. Så hvis ens job ikke længere er det rigtige for en, så skal man gøre noget ved det.”

Efteruddannelse adgangsbillet til HR-job

Efteruddannelsen blev Rikke Elkjærs adgangsbillet til et rigtigt HR-job.

”For mig har en efteruddannelse været springbrættet til at komme videre til et nyt og mere spændende arbejdsliv. Det kan lade sig gøre at flytte sig, hvis man vil det nok og giver sig selv lov,” siger Rikke Elkjær.

---

Rikke Elkjær er uddannet salgsassistent fra Fleur Bodywear og bankrådgiver. Hun har arbejdet som privatrådgiver og teamchef i Danske Bank i et årti, været kundeservicechef hos POMPdeLUX og salgschef hos Wunderwear i Bruuns Galleri i Aarhus. Arbejder i dag som HR Manager hos Millarco i Lystrup. Rikke har læst en akademiuddannelse i HR på Erhvervsakademi Aarhus.

Går du også med tanker om et anderledes og rigere arbejdsliv?

Så gå på opdagelse i vores inspirationsunivers og se, hvilke muligheder efteruddannelse kan åbne for dig.

Få inspiration til din karriere her