Efteruddannelse Kursister Øvelse 2021 1839

Kursus klæder ledere på til den grønne omstilling

Kursus i ledelse og bæredygtighed bruges som løftestang til at sætte fart på grøn omstilling på gymnasium på Djursland, og for et udviklingshus for aarhusianske virksomheder og startups.

Med solceller på taget er VID Gymnasier i Grenaa og Rønde selvforsynende med varme og strøm.

Som en af UNESCO’s 80 danske verdensmålsskoler er VID Gymnasier allerede godt i gang med den grønne omstilling.

Organisatorisk løft

For at sætte endnu mere strøm til udviklingen og skabe et organisatorisk løft har rektor Morten Bang Sørensen sammen med to kolleger taget et kursus i ledelse og bæredygtighed på Erhvervsakademi Aarhus.

”Vi tilmeldte os for at få en fælles referenceramme omkring bæredygtighed og fordi vi har en ambition om at arbejde mere målrettet med bæredygtighed – konkret i driften af skolen og som et element i undervisningen til almen dannelse af vores elever,” fortæller rektor Morten Bang Sørensen fra VID Gymnasier og konkluderer.

”Vi fik en virkelig god introduktion til, hvordan man kan arbejde med bæredygtighed både på det praktiske og strategiske plan. Det var interessant at møde andre virksomheder og opnå nye indsigter. Underviseren var god til hele tiden at knytte teorien til praksis og få os til at reflektere over, hvordan vi vil omsætte det til praksis.”

Organisatorisk handlekraft til at arbejde med grøn omstilling i aarhusiansk erhvervshus

Sidsel Maria Westh-Hansen er PhD i arkæologi og arbejder som sekretariatsleder i Ecopark, et udviklingshus for 53 aarhusianske virksomheder og startups. Også hun har taget et kursus i ledelse og bæredygtighed og været glad for udbyttet.

”Jeg vil gerne blive bedre til at anspore og hjælpe de virksomheder, vi har i huset, til at arbejde med den grønne omstilling,” siger hun og tilføjer.

”Mange virksomheder aner ikke, hvor eller hvordan de skal starte. Det er en jungle af værktøjer og meget, man skal sætte sig ind i. Efter at have taget kurset er jeg blevet mere bevidst om tilgangen og hvordan jeg ledelsesmæssigt tager fat.”

Læs mere og tilmeld dig kurset i ledelse og bæredygtighed.