”Vi får lov til at arbejde med sikkerhed i praksis”

Kristoffer Dichov Juul Rasmussen har en baggrund som datamatiker, men afsluttede sin professionsbachelor i it-sikkerhed i januar 2019. Nu har han job hos Bankdata.

”Professionsbacheloruddannelsen i it-sikkerhed supplerer det, jeg har lært på datamatikeruddannelsen, på en rigtig god måde. Min tanke var egentlig at supplere udvikling og programmering med it-sikkerhed, men nu er sikkerhed blevet mit primære faglige område,” siger Kristoffer.

”Når teorierne er på plads, er det super interessant at få lov at arbejde med sikkerhed i praksis, og det får vi lov til på uddannelsen, da vi har mange øvelser med afsæt i virkeligheden.”

Får både spidskompetencer og bredt kendskab

Kompetencemæssigt dimitterer de studerende fra uddannelsen med en t-profil, hvilket vil sige de kommer ud med både et bredt kendskab og en spidskompetence. Kristoffers spidskompetence er softwareudvikling i relation til sikkerhed. Det arbejdede han også med under sit praktikophold hos virksomheden NetSection Security i Horsens.

Ønsker at kombinere sikkerhed med brugervenlighed

Kristoffer har som færdiguddannet fået job hos Bankdata, og i sin jobsøgning har han lagt vægt på, at han både kan bruge sin datamatikeruddannelse og det, han har lært på professionsbachelor-overbygningen.

"Det handler også meget om at finde den rigtige balance mellem sikkerhed og brugervenlighed. Du kan eksempelvis nemt gøre din hoveddør sikker med 20 låse, men så ryger brugervenligheden, og hvis havedøren ikke er låst, er du lige vidt,” siger Kristoffer.