Othman gik direkte fra praktik til job

De første professionsbachelorer i it-sikkerhed er dimitteret. Og størstedelen af dem går direkte fra uddannelse til job.

En af dimittenderne er Othman Amin, som bygger videre på sin it-teknologuddannelse fra 2016. Han var i praktik hos telekommunikations- og it-sikkerhedsfirmaet Tele IT Communications ApS i Skanderborg, som ansatte ham, lige så snart eksamen var i hus.

”Jeg har altid været interesseret i it-sikkerhed, og ser det som en naturlig del af mit fag. Derfor var jeg slet ikke i tvivl, da uddannelsen blev udbudt,” siger Othman.

Ser it-kriminelle over skulderen

”Vi har lært at se hackere og andre it-kriminelle over skulderen for optimalt at kunne beskytte os imod dem. Hvilke værktøjer bruger de? Hvordan bryder de gennem et sikkerhedssystem? Etik fylder også meget. Hvordan håndterer du data på en sikker og ordentlig måde osv.,” fortsætter han.

Othman skrev afgangsprojekt om it-sikkerhedsstandarder og oprettelse af intern certifikatautoritet til sikring af datatrafik mellem servere og klienter, hvilket bl.a. handler om kryptografi.