Efteruddannelse Kurser Kursister Aarhus 2014 07

Professionsbachelorer i innovation og entrepreneurship er attraktive for erhvervslivet

Virksomheder efterspørger stadig oftere medarbejdere, der ligesom professionsbachelorer i innovation og entreprenørship kan styre projekter og udvikle succesfulde idéer til forretningen.

Begreberne innovation og entrepreneurship leder tit tankerne hen på tv-programmet Løvens Hule på DR.

Eller på iværksættere, der vil pitche deres idé til investorer.

Men de færdiguddannede på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship kommer rent faktisk ud med kvalifikationer til at sidde i mange forskellige stillinger, og det gør dem til egnede kandidater til jobs i alle typer af virksomheder.

Attraktive jobs venter dimittenderne

Lektor Jesper Nørskov fra innovation og entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus forklarer, at flere af de studerende starter studiet med deres egne idéer og en drømme om at blive iværksættere.

Men undervejs finder en del ud af, at der er attraktive jobs til dem, som de gerne vil lande, når de er færdiguddannede.

”De færdige dimittender får også ansættelse i erhvervslivet, fordi de kender til kreative og innovative processer og kan facilitere forretningsudvikling,” siger Jesper Nørskov og forklarer:

”Vi opfordrer de studerende til at få noget erfaring som projektledere eller forretningsudviklere i en virksomhed. Det er her, de gør sig en masse gode erfaringer, der kan sikre dem succes med deres eget senere, hvis det er det, de ønsker.”

Han understreger, at professionsbachelorer i innovation og entrepreneurship er gode til at gå forrest, når virksomheden vil udvikle på forretningen for at sikre succes.

Studerende undersøger i dybden

De studerende lærer at tage udgangspunkt i brugernes behov, og det giver større succesrate end der, hvor virksomheden tror, den ved, hvad brugeren ønsker.

En gruppe studerende har for eksempel undersøgt kæledyrsejeres behov.

De har i 14 dage boet, sovet, haft en dagligdag med og interviewet ejerne for at lære alt om deres hverdag og liv, så de kan blive klogere på, hvilke behov livet med kæledyr giver.

Uddannelsen kan bruges i alle brancher

”De studerende lærer at navigere i al slags vejr uden at kende kursen først, og resultatet kan være umuligt at forudsige. De lærer at være i bevægelse og finde nye veje. De kan tage rollen som styrmanden, ham der lægger ruten - altså projektlederen i en virksomhed, eller som maskinmesteren, ham der kigger på processer og planlægger arbejdet,” forklarer Jesper Nørskov.

De studerende kommer på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship kommer generelt med meget forskellige baggrunde – fra jordbrugsteknolog eller sygeplejerske til finansøkonom

Uddannelsen tager 1½ år, og den kan bruges i alle brancher, fordi virksomheder stadig oftere har brug for medarbejdere, der kan styre projekter og udvikle succesfulde idéer.

Brug for mere info?

Jesper Nørskov

Telefon

7228 6230

Stilling

lektor