E-handelsstuderende får job før sidste eksamen

I job før sidste eksamen: ’Jeg havde ikke regnet med, at det gik så hurtigt’

E-handelsstuderende er populære og bliver ansat af virksomheder allerede før sidste eksamen. 25-årige Signe Filipsen er ansat hos SPORT 24, hvor hun også var i praktik.

Et halvt år inden Signe Filipsen var færdiguddannet, fik hun tilbudt fast arbejde som Site Merchandiser hos SPORT 24.

”Jeg vidste godt, at jobmulighederne var gode, men jeg havde ikke regnet med, at det gik så hurtigt,” siger 25-årige Signe Filipsen, der har en baggrund som markedsføringsøkonom.

Studie med nærmest jobgaranti

Under 200 dimitterer, som professionsbachelorer i e-handel, om året fra fem erhvervsakademier og professionshøjskoler i Jylland, København og på Fyn. En uddannelse, der har sikret Signe og mange af hendes medstuderende job før sidste eksamen.

Fra praktik til job

Allerede seks uger henne i sit fire måneder lange praktikophold på 3. semester hos SPORT 24 blev Signe tilbudt en fuldtidsstilling i sportskædens e-commerce-afdeling i Silkeborg. Signe startede i jobbet to uger inden hun skulle forsvare sit afsluttende bachelorprojekt og fik sit eksamensbevis.

Skaber gode kundeoplevelser online

På uddannelsen har Signe Filipsen fået et godt greb om, hvordan man sælger varer via digital markedsføring og bruger dataanalyse og e-handelsteknologier til at forbedre webshops og kunderejser. Den viden bruger hun dagligt i sit nyt job som Site Merchandiser hos Sport24.

”Jeg hjælper med at skabe gode kundeoplevelser online og med at pushe produkter ud og optimere webshoppen,” fortæller den nyuddannede, der i sit bachelorprojekt har skrevet om, hvordan Sport24 kan optimere brugeroplevelsen på deres mobile site.

Virksomheder rekrutterer via praktik

Fem steder i Danmark uddanner man e-købmænd og den halvanden-årige uddannelse er særdeles populær med mange flere ansøgere end der er plads til.

På Erhvervsakademi Aarhus, der uddanner de fleste af landets professionsbachelorer i e-handel, glæder uddannelseskoordinator og lektor Gitte Damgaard sig over, at rigtig mange går direkte fra studie til job.

”Det lokale erhvervsliv efterspørger studerende, der kan arbejde praktisk og strategisk med at indrette brugervenlige onlinebutikker. Vores studerende er eftertragtede og vi har mange flere praktikvirksomheder, end vi har studerende,” fortæller hun og tilføjer, at mange efterfølgende veksler praktikaftalen til en fastansættelse samme sted.