Praktikant Byggede It System Til Aarhusiansk Fødevarevirksomhed

Praktikant byggede it-system til aarhusiansk fødevarevirksomhed

27-årige Ahmet Eroglu byggede under sit praktikforløb på it-teknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus et nyt, trådløst it-system til virksomheden Megafood i Brabrand.

Et forløb ud over det sædvanlige. Sådan husker nyuddannede Ahmet Eroglu sit 12-uger lange praktikophold som it-teknologstuderende hos Megafood på Sintrupvej i Brabrand, der sælger fødevarer og etniske specialprodukter.

Krævende, men sjovt

Ahmet fik til opgave at bygge et nyt, sikkert, trådløst kommunikationssystem, som kunne hjælpe medarbejderne med at holde styr på varers placering og varelager.

”Jeg blev betroet et kæmpe ansvar. Det var mega spændende og et stort privilegie,” siger den 27-årige it-teknolog.

Rundt om hele processen - fra design til opbygning og installation

Ahmet fik et budget på 100.000 kr. og stod for alt design og installation. Han etablerede også et gæstenetværk og forbandt virksomhedens Dankort-terminaler.

Ahmet klarede opgaven til et UG med kryds og slange.

”Med den viden, jeg havde fået på mit studie, vidste jeg, hvordan jeg skulle gøre. Lige fra konfigurering af routere, databaseopbygning og backup, til placering af modemer og kabler. Jeg følte mig godt rustet til opgaven. Men jeg knoklede også," fortæller Ahmet, der nåede i mål med it-systemet og i juni dimitterede som it-teknolog fra Erhvervsakademi Aarhus. Ahmet fik 12 for sin afsluttende opgave, der handlede om systemet til Megafood.

Ansatte glade

I Megafood, som har ca. 20 ansatte, er der stor tilfredshed med Ahmets arbejde.

”Deres gamle it-system fungerede dårligt og gav en masse bøvl. Nu skal de ansatte ikke længere rende frem og tilbage med papir og blyant, for nu kan de logge sig på det trådløse netværk med deres bærbare pc’ere. Det er de meget begejstrede for,” siger Ahmet, der skabte kontakt til Megafood gennem sin far, der arbejder som regnskabschef i virksomheden.

Vil arbejde med computersikkerhed

Ahmet er nu en stor erfaring rigere. Det håber han kan bringe ham tættere på ønskejobbet. Drømmen er et job som netværksingeniør, -arkitekt eller systemtekniker hos ATEA.

Alle it-teknologstuderende gennemfører et praktikforløb som en del af deres 4. semester, hvor de skal ud og opleve, hvad det vil sige at arbejde som it-professionel.