Ulrik Skiftede Slagterkniven Ud Med Excel

Ulrik fandt sit kald i revision

Efter flere år som industrislagter skiftede Ulrik kød og kniv ud med pivot-tabeller og lommeregner. Efter et succesfuldt praktikophold hos EY i Vejle, en af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder, drømmer han nu om at specialisere sig i ESG-rapportering og blive bæredygtig revisor.

Vejen til praktikpladsen var alt andet end nem, og Ulrik sendte rigtig mange ansøgninger.

”Konkurrencen er hård og jeg er nok ikke så god til at sælge mig selv.”

Men så en dag var der bid. På vej hjem fra et maratonløb i Berlin ringede EY i Vejle og inviterede den 35-årige studerende på financial controller til samtale.

”Jeg græd næsten af glæde,” husker han.

En følelse af at høre til

Hos EY blev Ulrik taget imod med åbne arme. Der var rundstykker, kage og fællesspisning på første dag og imødekommende kolleger.

”Den første dag tænkte jeg: Kan jeg overhovedet finde ud af det her. Jeg var nervøs for at fremstå dum.”

Frygten for at fejle pakkede Ulrik dog hurtigt væk.

”Allerede første dag sagde de til mig: Du er praktikant. Det er nu, du skal lave alle dine fejl, så du kan lære af dem. Jeg havde en forestilling og frygt om, hvordan et praktikforløb ville være – og det er absolut ikke gået, som jeg frygtede. Det har totalt overgået min vildeste fantasi over, hvor fedt det kunne være.”

Jo større regneark, des bedre

Den støtte og imødekommenhed, han mødte fra kollegerne, gjorde en verden til forskel for Ulrik. Selvom tempoet og kompleksiteten i revisionsarbejdet har været højt, har han nydt hver eneste udfordring.

”Jo større Excel-ark, des bedre,” smiler han.

Ulrik har bl.a. arbejdet med anlægskartoteker, regnskaber for enkeltmandsvirksomheder og skat – og lært, hvordan teori fra studiet får konkret værdi.

”Jeg synes, det er så spændende at være her, at jeg ofte ikke vil hjem fra kontoret. Når det bliver weekend, glæder jeg mig til mandag, så jeg kan komme på arbejde igen.”

Fra industripølsemager til bæredygtig revisor

Ulrik trækker ofte paralleller mellem sit gamle og nye fag. Hvor han tidligere målte kød og kontrollerede temperaturer, kontrollerer han nu bilag og regnskaber – med samme præcision og glæde ved detaljen.

”Ligesom i slagterfaget er der også en stor del af håndværk over revisorfaget. Det er lige så fedt som at ramme en 300 grams bøf på grammet som at lave god revision,” konkluderer han.

Ulriks ambition er at specialisere sig i ESG-rapportering og blive bæredygtig revisor, og med sit kommende traineeforløb hos EY Vejle er han allerede et skridt nærmere målet.

”Min praktik var med det for øje, at jeg ville få job efterfølgende. Det var noget af det, jeg håbede på.”