LEGO Var En Øjenåbner For Mikkel

LEGO var en øjenåbner for Mikkel

I dag får praktikanter samme vide rammer og muligheder for at udvikle sig hos virksomheden Brand by Hand i Aarhus, som medejer Mikkel Veldt Andersen selv fik som praktikant hos LEGO.

Mikkel Veldt Andersen er tidligere studerende på Erhvervsakademi Aarhus og ser tilbage på sin praktik hos LEGO i Billund med stor glæde.

Selv kalder han oplevelsen for en øjenåbner – både unik og lærerig. Her lærte han værdien af at være praktikant og skabe sig et godt netværk af dygtige mennesker med masser af erfaring.

"Praktikperioden er en unik mulighed for at afprøve sig selv og ens færdigheder fra studiet, og virksomheden får adgang til en bank med den nyeste viden inden for området," siger han.

Fik praktikplads efter helhjertet indsats

Mikkel læste til multimediedesigner, før han begyndte på sin top-up til professionsbachelor i webudvikling. 

"På overbygningen i webudvikling fik jeg lyst til at prøve kræfter med en stor organisation. Heldigvis sagde LEGO ja," fortæller Mikkel, der fik opfyldt sit drømmescenarie efter en helhjertet indsats med samtaler hos flere store virksomheder som KMD og Nike.

Mikkel fik plads i LEGO's 8-mand store UX-afdeling, hvor brugervenlighed er i højsædet, og hvor man hele tiden arbejder på at optimere og forbedre processerne internt hos legetøjsgiganten.

Selv om hans praktik kun strakte sig over 3 måneder, ønskede LEGO at have ham tilknyttet i længere tid.

Det gjorde det samtidig muligt for Mikkel at styre sit eget projekt.

"Opgaven involverede 8 studerende fra Aalborg. Det var enormt spændende," siger Mikkel.

Praktikanter brygger ikke kaffe

Hos LEGO er kaffe noget, praktikanterne drikker og ikke brygger, fordi de hver dag får lov til at bruge deres teoretiske viden i konkret opgaveløsning. Han skulle bl.a. arbejde med user experience i digitale systemer og front-end udvikling.

"LEGOs tilgang til mig som praktikant har været fantastisk. Selv om det naturligt kan tage tid at få svar på spørgsmål i en stor organisation, har jeg aldrig mødt nogen, som har tøvet med at give mig nogle data eller fortælle mig, hvad de ved," siger Mikkel og uddyber:

"Jeg lærte, at det ikke kun handler om det, øjnene ser. Det er hele oplevelsen af at skabe noget med klodserne – en figur, fortælling eller et helt univers. I en til tider hektisk verden med mange indtryk og beslutninger er LEGO fantastisk, fordi børn og voksne får unikke rammer, hvor deres kreativitet og fantasi kan slå sig løs uden begrænsninger," siger Mikkel.

Ny energi til virksomheden

Erfaringen har Mikkel taget med videre i sin karriere, hvor han i dag er blevet IT-projektleder og medejer af webbureauet Brand by Hand i Aarhus, der er specialiseret i at designe og udvikle hjemmesider og webshops.

"Vi har et utrolig stærkt team, som har en mission om at skabe gode kundeoplevelser med design og udvikling af komplekse digitale løsninger. Det handler alt sammen om det unikke håndværk, vi skaber i samarbejde med hver enkelt kunde, og det er grundlaget for vores kraftige vækst," siger han og slår ud med armene.

I den forbindelse benytter Brand by Hand muligheden for at tage praktikanter fra Erhvervsakademi Aarhus med henblik på fuldtidsansættelse efterfølgende.

"De studerende kommer med den nyeste viden og giver ny og frisk energi til virksomheden. Deres opdaterede værktøjskasse og vores medarbejdere er et godt match og en stor gevinst for begge parter. Det kan jeg sige, fordi jeg har prøvet begge dele," siger Mikkel.

Samarbejde skaber værdi på arbejdsmarkedet

"Praktik er win-win – både for uddannelsesinstitutionen og virksomheden, men så sandelig også for praktikanten. Den studerende får afprøvet sin viden og teori i praksis. For virksomheden er det samtidig en oplagt mulighed for at modtage nye spændende input og bruge forløbet som indkørselsperiode til at rekruttere nye medarbejdere," supplerer Mikkel.

Han husker nemlig de udfordringer, LEGO selv havde med at følge med den hurtigvoksende teknologiske udvikling.

"Teknologien udvikler sig konstant og er på få år blevet en helt naturlig del af vores privatliv, studieliv og ikke mindst arbejdsliv. Derfor er det nødvendigt, at uddannelsesinstitutioner og virksomheder samarbejder for at sikre de studerende den nye viden og læring, som er med til at udnytte deres nysgerrighed, gåpåmod og ambitioner til at skabe værdi på arbejdsmarkedet. Det er LEGO et godt eksempel på," siger Mikkel.

På tre år har Brand by Hand haft fire studerende i praktik fra Erhvervsakademi Aarhus. Alle er blevet ansat på fuldtid efterfølgende.