Fagligt tema: Hydrokolloiders unikke egenskaber og anvendelse i fødevarefremstilling

For elever fra STX, HF og HTX på 2. eller 3. studieår. Kemi på minimum C-niveau.

Praktisk og teoretisk indblik i teknologier anvendt ved fremstilling samt analyse ift. kvalitetsparametre (ex. tekstur, sensorik, pH, viskositet).

Målgruppe

Forløbet er for elever fra STX, HF og HTX på 2. eller 3. studieår. Kemi på minimum C-niveau.

Indhold

  • Praktisk og teoretisk indblik i hydrokolloiders egenskaber og anvendelse
  • Fremstilling af fødevarer med anvendelse af hydrokolloider analyser på produktet samt databehandling

Organisering og faglighed

Vi har undervisning i ca. 6 lektioner for 10-35 elever – eller andet efter nærmere aftale.

Temaet er relevant i kemi, biologi, bioteknologi, teknologi eller lignende på A eller B-niveau.

Eleverne kommer til at arbejde praktisk i vores proceskøkken, proceshal samt laboratorier.

Eleverne introduceres til Erhvervsakademi Aarhus, hvorefter der vil være fokus på emnet hydrokolloider funktionalitet samt anvendelse, fødevarefremstilling, fødevareanalyser. Der vil være fokus på hydrokolloider, analyser samt databehandling, og eleverne får resultaterne med hjem.

Tid og sted

Undervisningen afholdes på Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 11, 8260 Viby.

Tidspunkt aftaler vi sammen.

Book lektioner ved at kontakte os.

Kontakt os for at booke et besøg

Ulla Andrup Jensen

Telefon

7228 6463

Stilling

lektor