Sofie Og Normal Vinder Praktikpris

Vi kårer årets bedste praktikophold 2024

Studerende fra akademiets 28 videregående uddannelser kan nu indstille deres praktikophold i konkurrencen om Danmarks bedste praktik.

Nu kan du og din praktikvirksomhed være med i kapløbet om at blive Danmarks bedste praktikmatch.

Erhvervsakademi Aarhus opfordrer alle tidligere og nuværende studerende i praktik – danske og internationale - til at deltage i konkurrencen.

Praktik er erhvervsakademiernes DNA

"Med konkurrencen får vi sat spot på vores værdifulde makkerskab med virksomhederne og det praksisnære uddannelsesforløb, der er erhvervsakademiernes DNA," siger Anne Storm Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Aarhus.

En hyldest til det gode samarbejde

Konkurrencen er de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap og sige tak.

"Det er under praktikken, at de studerende for alvor prøver deres færdigheder af og omsætter deres viden til værdi. For mange af vores studerende åbner praktikken tilmed døren til et job," siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Om 'Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik':

De studerende indstiller virksomheden, hvor de har været i praktik.

Studerende, der har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse i efteråret 2023 eller foråret 2024, kan indstille deres virksomhed digitalt via skemaet her Indstillingsskema

Praktikforløbet bliver vurderet inden for:

  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
  • at gøre viden til værdi

Det er muligt at indstille sit praktikophold frem til søndag den 31. marts 2024.

Sådan deltager du i konkurrencen

Er du praktikant fra studieåret 2023-2024, indstiller du din praktikvirksomhed digitalt via dette skema Indstillingsskema

Udvælgelsen af fem nominerede sker på baggrund af din indstilling, så fang gerne juryens opmærksomhed med gode eksempler og ord, der underbygger, hvorfor netop dit praktikophold skal vinde.

Internationale studerende kan indstille via samme, engelsksprogede skema (klik på ikon ENG i bund af skema) Indstillingsskema

Udpeger vinder til foråret

En jury udpeger en lokal vinder i løbet af april 2024. 

Den lokale vinder af Årets Erhvervsakademi Aarhus-praktik skal derefter sammen med vinderne fra de andre syv erhvervsakademier i Danmark præsentere deres praktikophold for en national jury torsdag den 23. maj 2024 hos Scandic Strandpark i København.

20.000 kr. på højkant til vindere

Juryen består af nøglepersoner fra det danske erhvervsliv. Der er 10.000 kr. i kontant pengepræmie (sponsoreret af HK Danmark) på højkant til vinderen og yderligere 5.000 kr. hver (sponsoreret af TL) til Juryens Specialpris og Publikumsprisen, som også uddeles på dagen.

Se video (1:01 minut) fra 2023-finalen hos Scandic Kødbyen i København:

9. år i streg

Konkurrencen afvikles lokalt for 9. år i streg, på landsplan er det 8. gang.

Aarhus-praktikanter står ofte øverst på podiet

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus er i gennemsnit repræsenteret på prispodiet til landsfinalen hvert andet år.

EAAA-studerende og deres praktikvirksomheder har således vundet hovedprisen hele fire gange, Juryens Specialpris to gange og Publikumsprisen to gange. To år i streg blev EAAA-finalister dobbelt prismodtagere.

  • I 2023 hos Scandic Kødbyen i København (billede) vandt finansbachelor Sofie Jonasen og Normal Publikumsprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • I 2022 i Industriens Hus hos Dansk Industri i København vandt datamatiker Maria Nielsen og Vertica hovedprisen OG Publikumsprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • I 2021 på Centralværkstedet i Aarhus vandt jordbrugsteknolog Michelle Nielsen og Danish Agro hovedprisen OG Publikumsprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • I 2019 i Børsen i København vandt finansbachelorstuderende Louise Kjær Petersen og Rambøll Management Consulting Juryens Specialpris, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • I 2018 i LEGO House i Billund vandt finansbachelor Daniel Vistisen og revisionsvirksomheden EY Aarhus hovedprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.
  • I 2016 i Odense Congress Center vandt professionsbachelor i international handel og markedsføring Mads Fuglsang Hedegaard og Dansk Supermarked Group hovedprisen, efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus

9.500 praktikanter om året

Praktik er obligatorisk på samtlige af akademiets 28 videregående uddannelser.

Hvert år er mere end 1.800 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik.

På landsplan er ca. 9.500 studerende fra de otte danske erhvervsakademierne årligt i praktik.