Sylwia har fuld fart på en karriere som specialist i it-sikkerhed

Sylwia Budzynska har på sin uddannelse lært at designe sikre systemer og netværk. Det bruger hun i sit arbejde i Danmarks næststørste bank.

23-årige Sylwia Budzynska har haft fart på, siden hun forlod sit hjemland Polen og flyttede til Danmark for snart fem år siden.

På de år har Sylwia nået at tage hele to it-uddannelser, er begyndt på en tredje og har fået arbejde indenfor it-sikkerhed i Jyske Bank.

”Jeg ville gerne have en international uddannelse og havde hørt, at Danmark var det lykkeligste land i verden. Derfor valgte jeg at tage min uddannelse her. Det viste sig at være en klog beslutning,” siger Sylwia, der er uddannet it-teknolog og professionsbachelor i it-sikkerhed fra Erhvervsakademi Aarhus.

Arbejder med it-sikkerhed i Jyske Bank

Under sine to uddannelser var Sylwia i praktik hos Skandinaviens største open source-it-leverandør Magenta og i Jyske Banks hovedkontor i Silkeborg. 

Her er hun i dag ansat som studentermedhjælper.

”Jeg arbejder i sikkerhed- og risikostyringsafdelingen, hvor jeg udfører periodiske kontroller og hjælper med at gøre bankens servere og webapplikationer sikre,” fortæller Sylwia.

Har vundet pris for sin kodning

Sylwia er så passioneret omkring it-sikkerhed og teknologi, at hun bruger en stor del af sin fritid på at dygtiggøre sig. Derfor har hun deltaget i adskillige kode-events og vundet hackerkonkurrencer. Hun har også rådgivet om 3D-printning og virtual reality.

”It-sikkerhed indenfor især applikationer synes jeg er et utrolig spændende felt. Det er meningsfuldt at identificere svagheder i it-systemer, så vi undgår, at kriminelle bryder ind,” forklarer hun.

Læser videre sideløbende med job

For nylig startede Sylwia på endnu en videregående uddannelse. Denne gang på kandidatniveau. Uddannelsen er en master i Computer Science, som hun læser online på Warsaw University of Technology.

"Jeg er vild med at suge ny viden og færdigheder til mig og tror, at videreuddannelse åbner døren til flere jobmuligheder," fortæller Sylwia, der drømmer om i fremtiden at arbejde fuldtid med it-sikkerhed i en bankkoncern eller anden stor virksomhed.

Om Sylwia