Simona Fik Job Hos Dansk Designvirksomhed Mens Hun Uddannede Sig Til Finansbachelor

Simona fandt drømmejob hos dansk designvirksomhed i Struer

Som Assistant Controller hos Bang & Olufsen er 25-årige Simona Sidlauskaite fra Litauen med at sikre en effektiv og korrekt økonomistyring.

Det er ikke alle unge, der tør at rejse til et ukendt land og prøve lykken. Men for finansbachelor Simona Sidlauskaite fra Litauen førte det til to uddannelser og et godt job.

Kun to år efter sin ankomst til Aarhus fik Simona fodfæste på det danske arbejdsmarked – ovenikøbet indenfor et spændende finansfagligt område.

”Min drøm med at uddanne mig i Danmark var at finde godt job indenfor mit fagområde. Og det er lykkedes,” fortæller Simona, der har læst til finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus.

”Jeg bruger rigtig meget af det, jeg har lært på uddannelsen, i mit job. På uddannelsen udviklede jeg mig også personligt og fik modet til at søge arbejde i Danmark.”

Praktik hos Bang & Olufsen

Under sit uddannelsesforløb var Simona i praktik i et halvt år hos den internationale højtaler- og fjernsynskoncern Bang & Olufsen A/S i Struer. Simona havde sendt en uopfordret ansøgning. I slutningen af opholdet blev Simona tilbudt en læreplads i virksomheden. Så da bacheloren var i hus, startede Simona i et nyt forløb med undervisning i økonomi på Mercantec i Viborg sideløbende med sit arbejde hos Bang & Olufsen.

”Lærepladsen varede to år og var min adgangsbillet til jobbet,” siger Simona, der i dag er fastansat og bor i Viborg med sin litauiske kæreste.

Fra praktik til job

Omkring tre ud af ti internationale dimittender fra Erhvervsakademi Aarhus får job allerede under eller efter endt uddannelse. Tallet er stigende. Årsagen til, at flere og flere internationale studerende kommer i praktik i lokale, danske virksomheder er, at virksomhederne er blevet mere åbne overfor at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Simonas råd: Arbejd hårdt og vær social

Praktik er ofte adgangsbilletten til det første job. Og spørger man Simona om et godt råd til andre internationale studerende, der ligesom hun vil blive og gøre karriere i Danmark efter endt uddannelse, siger hun:

”Sørg for at søge praktik i en virksomhed, hvor du kan forestille dig at arbejde og hvor der er karrieremuligheder. Din praktik er et afgørende, vigtigt springbræt til en karriere. Så tænk dig godt om, inden du søger. Og når du har fundet et praktiksted, så giv dig selv 100 procent, arbejd hårdt og vær ikke bange for at gribe de muligheder, der opstår og vise din chef, hvad du kan bidrage med.”

Simona tilføjer, at det også er vigtigt at deltage i det sociale på en arbejdsplads.

”Jeg tror, at det at være social og deltage i fx fredagsmorgenmad, spise frokost sammen, dele personlige historier og deltage i sammenkomster efter arbejdstid også bidrager til, at man bliver accepteret.”

Om Simona

  • Opvokset i Litauen i byen Mažeikiai
  • 2014-2018: Finansbachelor/Bachelors Degree in Financial Management and Services, Erhvervsakademi Aarhus med praktik hos Bang & Olufsen i Struer
  • 2018-2020: Faglært økonomiassistent med elevplads hos Bang & Olufsen i Struer
  • 2020-nu: Fastansat i fuldtidsjob som Assistant Controller hos Bang & Olufsen i Struer