Prisregn Til Entreprenørskabsstuderende

Prisregn til ni entreprenørskabs-studerende fra Erhvervsakademi Aarhus

En brandslukker til elbiler på skibe, en walkie talkie til truckere og et indsamlingssystem til brugte paddeltennisbolde udviklet af ni studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vinder DM-priser i entreprenørskab.

”Det er helt surrealistisk, og jeg ryster i hele kroppen. Vi havde virkelig ikke regnet med at vinde,” siger Emma Tambo Simonsen, der læser til professionsbachelor i innovation og entrepreneurship.

Sammen med en klassekammerat og tre skibsofficer-studerende fra SIMAC i Svendborg kan Emma nu kalde sig Danmarksmester i Entreprenørskab 2023.

Unik løsning til at slukke elbilsbrande ombord på skibe

Det prisvindende team, der kalder sig EVstinguish, har udviklet en fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe. Den indkapsler den brændende elbil og oversvømmer den med vand for at køle batteriet og forhindre branden i at sprede sig på skibet.

Idéen opstod hos et af gruppens medlemmer, Jakob Rasmussen, da han arbejder på en færge, hvor brand i elbils-batterier er et potentielt problem.

”Hvis der går ild i et batteri i en elbil på en færge, har vi skabt noget, der kan gøre en forskel. Det er vi stolte af, og nu skal vi hjem og arbejde videre,” siger Jakob Rasmussen i en pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab.

Stort potentiale

Gruppen fik rosende ord med fra dommerne, der lagde vægt på gevinsten ved opfindelsen, deres engagement og samarbejdet mellem studerende fra to forskellige uddannelsesinstitutioner.

”Idéen har stort potentiale, og det løser et relevant problem. De har lavet solid research og leverede et skarpt pitch,” lød det fra dommerne ved overrækkelsen.

Skal nu til EM

Sejren placerede også teamet bedst i kategorien Life Tech og udløste kontante pengepræmier på 50.000 kroner, som vinderteamet kan bruge i deres videre forretningseventyr.

Gruppen skal nu repræsentere Danmark ved EM i Istanbul i Tyrkiet den 11.-14. juli 2023.

Pris til studerende bag walkie talkie til lastbilchauffører

Endnu et team af fire studerende fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entreprenørskab vandt en pris ved DM.

Teamet Truck Buddy har udviklet en communityplatform ala walkie talkie, der skal forbedre arbejdsmiljøet for lastbilchauffører og vognmænd.

Platformen skaber forbindelse mellem chauffører, hvor de kan dele erfaringer og løse fælles problemer. Kategoriprisen Social Entrepreneurship gav 25.000 kroner til teamet og blev afviklet sammen med Finans Danmark.

Indsamlingssystem af padel- og tennisbolde

I kategorien Green Tech vandt et team på tre dygtige innovations- og entreprenørskabsstuderende.

Sammen har SustainaBall udviklet en indsamlingsordning for brugte bolde i padeltennis-centre, der vil blive genbrugt til nye produkter.

SustainaBall vandt også 25.000 kroner, som er sponseret af Tønder Energi og miljøfond. Samme fond stod også bag en bæredygtigheds-særpris på 10.000 kroner, der også gik til gruppen.

Alle fire vinderteams får oveni pengepræmierne også sparringsforløb hos EY.

21 hold, fem priser, fire EAAA-teams-vindere

Til Danmarksmesterskabet, der er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, dystede 21 hold studerende fra de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Erfarne erhvervsledere og iværksættere agerede dommere.

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab arrangeres i samarbejde med Dansk Erhverv i Børsen i København.