Victoria Gik Fra Begynder Til Professionel På 20 Uger

Praktik: Victoria gik fra begynder til professionel på 20 uger

Multimediedesigner Victoria Rützou-Hjelmkrone har indstillet sit praktikophold hos det digitale designhus /et al. til årets bedste. 

“Præsenter dig som digital designer, ikke som praktikant.”

Sådan sagde Victorias mentor til hende på vej til hendes første kundemøde.

Ængstelig for kundefeedback

Professionel var ellers langt fra hvad den 22-årige multimediedesignstuderende følte sig den morgen, da hun gennemblødt af regn cyklede til kontoret og mærkede sommerfugle baske i maven over at skulle modtage feedback fra en kunde.

”Det er her, når jeg kigger tilbage på dette øjeblik, at jeg virkelig kan se, hvor meget jeg har udviklet mig under mit praktikforløb,” smiler Victoria, der er fra Farum, men flyttede til Aarhus for at uddanne sig.

En helt unik erhvervserfaring

Fra dag ét blev Victoria opfordret til at tænke og handle som en professionel digital designer.

Hun blev hurtigt kastet ud i flere forskellige kundeprojekter, herunder brugertest og optimering af en turistportal, udarbejdelse af en kampagne for Aarhus Kommune, design af en app for et vikarbureau, redesign af et beregningssoftware og afholde et webinaroplæg om bæredygtigt webdesign for 20 virksomheder.

”Jeg har fået lov til det hele og lavet det samme som de ansatte digitale designere, men med mere tid og rum til at fejle og et sikkerhedsnet i form af mine kolleger og min mentor,” fortæller Victoria.

Fingrene i værktøjerne

Gennem hyppige feedbackmøder i en tryg læringskultur, og efter hundredvis af timer med fingrene i designprogrammer som Figma, Adobe Illustrator og Wordpress, har Victoria opnået en betydelig personlig og faglig vækst.

”Jeg har lært at argumentere for mine designvalg og er blevet 100 gange mere rutineret i at designe. Jeg har fået nye venner og lært en masse om corporate etikette i branchen, og hvordan jeg begår mig som en professionel digital designer.”

Det prisvindende digitale designbureau /et al. tæller 11 ansatte har kontor i Åbyhøj og kunder som Salling Group, Unicef, L’oréal og Visit Aarhus.

Fra praktikant til visuel wizard

Victorias ophold hos /et al. har ikke kun gjort hende til en dygtig digital designer, men også givet hende selvtillid og fastansættelse hos virksomheden.

”Jeg har fået langt mere selvtillid og er komfortabel omkring, hvad jeg kan præstere.”

Victorias råd til kommende praktikanter er:

”Vær åben overfor at turde noget nyt. Giv det hele en chance.”

Derfor skal de vinde

Ifølge Victoria fortjener /et al. at vinde praktikpladsprisen.

”Jeg har haft ideelle muligheder og fået en unik erhvervserfaring. Det vil jeg gerne give dem et skulderklap og sige tak for.”

I konkurrence med fire andre praktikforløb

Victorias praktikophold hos /et al. er en af de fem udvalgte i finalen til årets praktikpris.

Læs om de øvrige fire finalister til årets praktikpris her.