Petra slap gennem nåleøjet: Her er uddannelsen med det højeste snit

IT Technology-uddannelsen er blandt de fem sværeste i Aarhus at komme ind på.

Petra Hrabakova arbejder målrettet på at uddanne sig til softwareudvikler. Hun er en af de få udvalgte på uddannelsen IT Technology.

Den to-årige, engelsksprogede erhvervsakademiuddannelse er en af de fem sværeste videregående uddannelser i Aarhus at komme ind på. 

Uddannelsen modtog i år 164 ansøgninger til 17 studiepladser.

Adgangskvotient på 10,5

10,5 i snit skal man have for at blive optaget. Der er samme snit som der kræves for at komme ind på fx medicin- og psykologistudierne i Aarhus. 

Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

"Jeg føler mig meget heldig," konstaterer 23-årige Petra Hrabakova (billede).

Hun læser på sit sidste semester og kommer fra Tjekkiet. For øjeblikket er hun som led i sin uddannelse i praktik som software-ingeniør hos virksomheden Kosan Crisplant

"Jeg søgte kun denne ene uddannelse og var parat til at vente et semester, hvis ikke jeg kom ind," siger hun. 

Uddannelse lukker på trods af stor popularitet

Fra næste år findes uddannelsen ikke mere, da regeringen har besluttet af lukke for næsten alle engelsksprogede uddannelsespladser.

Læs artikel fra Berlingske: Erhvervsakademi tvinges til at lukke 700 eftertragtede studiepladser

Dansk uddannelse fortsætter

Til gengæld fortsætter den dansksprogede pendant, it-teknolog, med at optage og uddanne it-specialister til erhvervslivet.

Også den er populær med 114 ansøgninger til kun 17 studiepladser. På et år er antallet af ansøgninger til uddannelsen steget med 48 procent.

Med lukningen af IT Technology vil søgningen og adgangskvotienten til it-teknologuddannelsen formentlig bliver endnu højere.