Årets EAAA Praktik 2021

Otte praktikanter fra Herning til Hillerød dyster om Danmarks bedste praktikmatch

For at sætte fokus på, hvordan praktikophold bliver vellykket og udbytterigt for både praktikant og virksomhed, kårer landets otte erhvervsakademier for 7. år Danmarks bedste praktikophold.

I det forgangne år har 9.684 studerende fra landets erhvervsakademier været i praktik.

Af dem har 275 nomineret deres praktikophold.

Erhvervsakademierne har netop afholdt deres egne lokalfinaler.

Nu er otte lokalvindere klar til at dyste om titlen ’Danmarks bedste praktikophold’ foran et oplagt, men også kritisk publikum og dommerpanel.

I dommerpanelet sidder:

 • Ida Auken, forskningsordfører (S)
 • Nanna Højlund, næstformand i FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation
 • Signe Tychsen Philip, chef i DI på området for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser
 • Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank
 • Johanne Gregersen, næstformand i bestyrelsen for Danske Erhvervsakademier

Finalisterne:

 • Beierholm, revisions – og rådgivningsvirksomhed, Hobro – indstillet af Cecilie Bæch, finansøkonom, Dania
 • DGE Miljø- og Ingeniørfirma, Skovlunde – indstillet af Amalie Bjerregaard Andersen, miljøteknolog, Cphbusiness, Hillerød
 • Vertica, e-handelshus, Aarhus – indstillet af Maria Nielsen, datamatiker, Erhvervsakademi Aarhus
 • Semco Maritime, ingeniør – og offshorekoncern, Esbjerg – indstillet af Amanda Urup Jensen, professionsbachelor i international handel og markedsføring, EASV, Erhvervsakademi SydVest, Esbjerg
 • MOE, ingeniørvirksomhed, København – indstillet af Casper Lund Fisher, el-installatør, KEA, Københavns Erhvervsakademi
 • MediaK, marketing- og kommunikationsbureau, Frederiksberg – indstillet af Daniel Moesby, multimediedesigner, Zealand, Erhvervsakademi Sjælland, Køge
 • Aarsleff Rail, entreprenørfirma, Aarhus – indstillet af Carina Much, Financial Controller, IBA Erhvervsakademi Kolding
 • VELUX, vinduesproducent, Thyregod – indstillet af Johanne Helene Kjær, produktionsteknolog, EAMV, Erhvervsakademi MidtVest, Herning.

Hør i denne video (2:27) minister Jesper Petersens budskab til finalisterne:

Vigtigt skulderklap til virksomhederne

Det handler om det udviklende praktikophold - det der sker mellem den dygtige praktikant og den gode arbejdsplads. Niels Egelund er formand for rektorkollegiet i Danske Erhvervsakademier.

Han siger:

”Et praktikophold har to vigtige spillere: Virksomheden og den studerende, som begge løfter et stort ansvar for at få det til at fungere. Men det ændrer ikke på, at virksomheden er fundamentet. Det er virksomheden, der sørger for en god introduktion til både arbejde og ikke mindst det sociale liv. Og det er virksomheden, der sikrer, at der er den rette balance mellem den støtte og de udfordringer, den giver den studerende.”

Fra praktik til job

Michael Rugaard er sekretariatschef i Danske Erhvervsakademier og konferencier ved prisfesten (til højre i billedet). Han siger, at prisen er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der modtager de mange studerende.

”Praktikopholdet og mødet med virkeligheden udvikler de studerende til succesfulde fagpersoner, der kan omsætte deres viden til produkter eller services. Virksomhederne er meget glade for vore praktikanter – nogle af dem står i kø for at få dem. Virksomhederne lægger sig virkelig i selen for, at praktikopholdene skal være givende og en god oplevelse for alle. Det vil vi gerne anerkende.”

Det er ikke ualmindeligt, at mange studerende efterfølgende får job i deres praktikvirksomhed.

Adelsmærke for sektoren

”Med Årets Erhvervsakademipraktik hylder vi noget af det mest centrale ved erhvervsakademiernes uddannelser: At vi er tæt på praksis, og de studerende skaber værdi fra dag ét. Det er et adelsmærke for vore studerende, at de allerede kender virksomhederne, når de starter i deres første jobs,” konkluderer sekretariatschef Michael Rugaard.

Tre priser uddeles

Som ved tidligere år får publikum lejlighed til at vælge deres helt egen favorit og finde en vinder til Publikumsprisen. Samtidigt finder en dommerjury vinderen af Året Erhvervsakademipraktik og Juryens Specialpris.

Finalen foregår onsdag den 25. maj 2022 med mere end 160 gæster i Industriens Hus hos Danmarks største arbejdsgiver - og erhvervsorganisation Dansk Industri ved Rådhuspladsen i København.