Lewis hjalp topledelsen med at fortælle strategi med tal

Financial Management-studerende Lewis Paterson har indstillet fødevarevirksomheden Uhrenholt til praktikpris.

”Jeg føler mig meget heldig.”

Skotske Lewis Paterson, Financial Management & Services-studerende, er sammen med sit praktiksted, fødevarevirksomheden Uhrenholt, nomineret til årets praktikpris.

Første af sin slags

Ikke alene føler den engelsktalende finansbachelorstuderende sig heldig over at være landet på en spændende og tryg arbejdsplads midt under en pandemi.

Lewis er samtidig taknemmelig for at være blevet tildelt en med egne ord ”suveræn” vejleder. Og at Uhrenholt efter endt ophold kvitterede ved at give ham studiejob i Business & Finance-afdelingen.

”Jeg var Uhrenholts første Financial Management-praktikant og min opgave var at gøre finansafdelingen til en bedre samarbejdspartner for de øvrige afdelinger og facilitere bedre beslutninger. Da jeg startede, var Power Point, Excel og Business Intelligence-programmer ikke min stærke side. Men jeg blev ret hurtig fortrolig med opgaverne, takket være søde og hjælpsomme kolleger og en fantastisk supervisor,” fortæller 26-årige Lewis, der er opvokset i Skotland, men bor i Danmark med sin danske kæreste.

Præsentationer til topledelsen

Skal Lewis udpege ét fag, som han har gjort særlig stor brug af under sin praktik, er det kommunikation.

”Jeg har brugt meget af det, jeg har lært på uddannelsen om kropssprog, valg af ord, at gøre budskaber forståelige og fremlægge i forsamlinger. Det var til stor hjælp for mig, når jeg som praktikant hjalp jeg med at facilitere bedre beslutninger, rapportere nøgletal og gøre data synlig i fx CSR-rapporter. Mine præsentationer blev brugt at bl.a. topledelsen.”

Forbillede i supervisor

Uhrenholt er en danskejet, global fødevarevirksomhed med kontorer i 20 lande over hele verden og 120 ansatte på hovedkontoret i Middelfart. Lewis’ supervisor boede i Dubai, men det hindrede dem ikke i at få et godt samarbejde. Den første uge fløj supervisoren til Middelfart for at sætte den nye praktikant grundigt ind i tingene. Resten af tiden foregik hjælpen på distance.

”Jeg vil gerne takke min supervisor for at have været så sød og hjælpsom. Min supervisor er årsagen til, at jeg har valgt at indstille Uhrenholt til denne pris. Han er den rollemodel på en professionel, som jeg stræber efter selv at blive.”

Oversteg forventninger

Nu har praktikopholdet fået et stort thumbs up fra Lewis, der er en af de fem udvalgte finalister til årets praktikpris.

”Dette praktikophold har oversteget mine forventninger. På alle parametre. Jeg har lært så meget,” konkluderer Lewis Paterson.

Læs om de øvrige fire finalister til årets praktikpris her