Kursus I Mindfulness Gav Majbritt Ideen Til Gruppemeditationer På Riget

Kursus i mindfulness fik Majbritt i gang med fælles gruppemeditationer på Riget

Efter at have været på kursus er chefbioanalytiker Majbritt Wagner-Eckert begyndt at arrangere guidede meditationer i Afdeling for Patologi på Rigshospitalet hver fredag i frokostpausen.

”Tag tre dybe vejrtrækninger og luk øjnene.”

Hver fredag fra kl. 12 og 25 minutter frem fyldes et lille konferencerum på 1. sal i afdelingen for Patologi på Rigshospitalet i København med ti mediterende patologer, reservelæger, bioanalytikere, molekylærbiologer og lægesekretærer.

Onlineguidning med buddhistisk lærer

To kilometer derfra, i et buddhistisk center ved Østerport Station, guider buddhistisk lærer Marie Kronquist personalet online via skærm.

”Vi løber stærkt, så vi skal passe på os selv. Det kræver, at man kan mærke sig selv, og det kan meditation hjælpe en med,” siger chefbioanalytiker Majbritt Wagner-Eckert.

Hun er leder af Afdeling for Patologi og initiativtager til den frivillige, fælles gruppemeditation.

”Hvis vi bliver dygtige til at være i nuet, bliver vi robuste. Når vi mediterer sammen med andre, skaber vi en følelse af at være en del af noget større,” siger hun.

Personlig og organisatorisk bæredygtighed via mindfulness

Majbritt Wagner-Eckert fik ideen til at tilbyde sine ansatte en ugentlig meditation, mens hun tog en efteruddannelse i mindfulness på Erhvervsakademi Aarhus.

Faget ’Mindfulness i den moderne organisation’ lærte Majbritt, hvordan hun kan arbejde med mindfulness som en vej til trivsel og et arbejdsmiljø, der opleves som mindre presset.

”På kurset gik op for mig, hvor meget af dagen jeg er i driftsfokus. Jeg farer rundt og er ofte alt for dårlig til at mærke mig selv. Derfor ønskede jeg at skabe en praksis for, hvordan vi sænker tempoet uden at sænke kvaliteten eller nå mindre,” fortæller hun, der anbefaler andre at tage kurset.

Mere til stede i opgaverne

Som leder for 250 ansatte er Majbritt vant til at have travlt, men mentaltræning har lært hende at tage det roligere og samtidig nå det samme.

”Der sker noget inde i mig, når jeg mediterer. Jeg får en nulstilling, et energiboost. Jeg har en uændret opgaveportefølje, men nu løser jeg mine opgaver med mere ro og overskud,” siger Majbritt Wagner-Eckert.

Dagligt tjek-in

Ifølge Majbritt Wagner-Eckert har meditation så god effekt, at hun nu også har indført to minutter med åndedrætsfokus i stilhed i starten af møder i laboratorieledelsen.

”I en organisation med mange komplekse opgaver er det vigtigt at skabe en praksis for, hvordan vi kan tilbyde hjernen ro og restitution. Det gør os skarpere i opgaveløsningen. Når vi mærker os selv, er vi også bedre sparringspartnere og tager bedre beslutninger.”

Fuldt hus

De ansatte i Afdeling for Patologi er blevet så glade for fredagsmeditationerne, at Majbritt nu skal fortælle om erfaringerne til Rigshospitalets årlige arbejdsmiljødag.