Erhvervsakademi Aarhus kårer årets bedste praktikophold 2021

Studerende fra akademiets 28 videregående uddannelser kan nu indstille deres praktikophold i konkurrencen om Danmarks bedste praktik.

Nu kan også du og din praktikvirksomhed være med i kapløbet om at blive Danmarks bedste praktikmatch.

Erhvervsakademi Aarhus opfordrer alle tidligere og nuværende studerende i praktik – danske og internationale - til at deltage i konkurrencen.

Praktik er erhvervsakademiernes DNA

"Samspillet med erhvervslivet er det centrale omdrejningspunkt for os. Med konkurrencen får vi sat endnu mere fokus på vores værdifulde makkerskab med virksomhederne og det praksisnære uddannelsesforløb, der er erhvervakademiernes DNA," siger Anne Storm Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Aarhus.

En hyldest til det gode samarbejde

Hvert år er cirka 2.000 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik. Praktik er obligatorisk på samtlige af akademiets 28 videregående uddannelser. Konkurrencen er de studerendes mulighed for at give deres praktikvirksomhed et skulderklap for deres indsats.

"Det er under praktikken, at de studerende for alvor prøver deres færdigheder af og omsætter deres viden til værdi. For mange af vores studerende åbner praktikken tilmed døren til et job," siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Om Årets praktik på Erhvervsakademi Aarhus 2021:

De studerende indstiller virksomheden, hvor de har været i praktik.

Studerende, der har været i praktik på enten en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse (eller i egen virksomhed) i efteråret 2020 eller foråret 2021, kan indstille deres virksomhed digitalt via dette skema.

Praktikforløbet bliver vurderet inden for:

  • personlig og faglig udvikling
  • den sociale oplevelse
  • at gøre viden til værdi

Det er muligt at indstille sit praktikophold frem til fredag den 26. marts.

Udpeger vinder 13. april

En jury udpeger vinderen tirsdag den 13. april 2021.

Sådan deltager du i konkurrencen

Er du praktikant fra studieåret 2020-2021, indstiller du din praktikvirksomhed digitalt via dette skema.

Udvælgelsen af fem nominerede sker på baggrund af din indstilling, så fang gerne juryens opmærksomhed med gode eksempler og ord, der underbygger, hvorfor netop dit praktikophold skal vinde.

Internationale studerende kan indstille via samme, engelsksprogede skema.

Det er 6. gang, konkurrencen afvikles

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har vundet den landsdækende finale to gange og Juryens Specialpris en gang.

I 2016 vandt professionsbachelor i international handel og markedsføring Mads Fuglsang Hedegaard og Dansk Supermarked Group og i 2018 vandt finansbachelor Daniel Vistisen og revisionsvirksomheden EY Aarhus.

I 2019 var det endnu en finansbachelorstuderende Louise Kjær Petersen, der havde haft en god faglig og social oplevelse hos Rambøll Management Consulting og derfor vandt Juryens Specialpris ved den landsdækkende finale i 2019 (billede), efter at have vundet den lokale finale på Erhvervsakademi Aarhus.

Læs artikel: Rambøll er en af Danmarks bedste praktikvirksomheder.

Se video (2:16) fra 2019-finalen i Børsen i København: