Jordbrugsteknologer Kortlægger Bæredygtighed I Danish Crown

Jordbrugsteknologer kortlægger bæredygtighed i Danish Crown

Jordbrugsteknologer med speciale i agro business management har hjulpet Danish Crown med at benchmarke sig i forhold til bæredygtighed og biodiversitet. Arbejdet har bl.a. resulteret i konkrete anvisninger til, hvordan koncernen kan positionere sig bedre i forhold til kunder og konkurrenter.

Med fokus på affaldshåndtering, ernæring, dyrevelfærd og biodiversitet har de tre jordbrugsteknologer Lise Murmann, Emil Huulgaard Sørensen og Søren Lorenzen (billedet) gransket csr-rapporter, årsrapporter og andet tilgængeligt materiale fra i alt 80 af Danish Crowns kunder og konkurrenter.

De tre har været i praktik to måneder hos Danish Crown som led i deres uddannelse til jordbrugsteknolog med speciale i agro business management.

Win-win

Formålet med praktiksamarbejdet er dels at hjælpe virksomheden, men også at lære de studerende at arbejde med strategi, bæredygtighed og ledelse.

Skarpere på markedskommunikation

Hos Danish Crown er Gustaf Bock, Director Sustainable Farming, EHS & Sustainability, begejstret for de studerendes arbejde. De har bl.a. kortlagt, hvilke aspekter indenfor bæredygtighed kunder og konkurrenter rapporterer på, hvordan de kommunikerer om det og hvordan de agerer lokalt og globalt.

”Vi er meget positivt overraskede over de nye indsigter, som de studerende har givet os. Deres arbejde bidrager til at forfine vores initiativer indenfor bæredygtighed. Fx er vi blevet skarpere på, hvordan vi tilpasser vores markedskommunikation til det pågældende marked," siger Gustaf Bock (venstre) og forklarer, at i USA fx betyder den sociale dimension, CSR, mere end andre områder indenfor bæredygtighed.

"Sådan en indsigt er vigtig at have, når vi skal i dialog med kunder og leverandører,” konkluderer han.  

Påvirker en proces

Også for de tre praktikanter har det været positivt at opleve, at deres indsats skaber værdi i koncernen, der har et mål om at ville være verdens mest bæredygtige kødproducent.

”Vi har påvirket en proces og er blevet bekræftet i, at Danish Crown allerede gør det godt på flere parametre. Men vi har også afdækket, hvor de kan komme skridtet foran og gøre det endnu bedre,” fortæller Søren Lorenzen, der dimitterede i juni og i dag arbejder fuldtid i Danish Crowns EHS & Sustainability-afdeling.

Hans to medstuderende har efter endt uddannelse fået job som hhv. økonomiunderviser på landmandsuddannelsen og som driftsleder.

Vil nu ansætte flere jordbrugsteknologer

Samarbejdet har givet Danish Crown appetit på at tage flere jordbrugsteknologer med speciale i agro business management ind i praktik og efterfølgende studiejob.

”Jeg er imponeret over, hvor selvstændige og dygtige de unge mennesker er og at de har de helt rette personlige og faglige kompetencer. Derfor forventer vi at ansætte yderligere 2-4 nye praktikanter i forskellige af koncernens afdelinger fra august,” siger Gustaf Bock, Director Sustainable Farming, EHS & Sustainability.