Iværksættere Og Maskinmestre Vinder EM Sølv Med Branslukningsopfindelse

Iværksættere og maskinmestre vinder EM-sølv med branslukningsopfindelse

Fem studerende fra SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus vinder andenpladsen ved Europamesterskabet i Entreprenørskab for videregående uddannelser med en fjernstyret brandslukningsenhed til skibe.

De fem studerende Jakob Rasmussen, Magnus Græsborg Frederiksen, Karl Johan Øster Kristensen, Emma Tambo Simonsen og Emma Møller von Holstein har etableret virksomheden Evstinguish.

Teamet består af tre skibsofficer-studerende fra SIMAC i Svendborg og to studerende fra professionsbachelor i innovation- og entrepreurship.

To faggrupper i prisbelønnet samarbejde

Sammen har de udviklet en fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe. Den indkapsler en brændende elbil og oversvømmer den med vand for at køle batteriet og forhindre branden i at sprede sig.

Idéen opstod hos et af gruppens medlemmer, Jakob Rasmussen, da han arbejder på en færge, hvor brand i elbilsbatterier er et potentielt problem.

Vinder også særpris

Og netop innovationen blev ekstra belønnet, da Evstinguish også vandt en særpris for idérigdommen i produktet.

Det skriver Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

Studerende fra EAAA har vundet mange gange

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har adskillige gange vundet priser ved både DM og EM i Entreprenørskab, som arrangeres af JA Europe og Fonden for Entreprenørskab.