Fra Christiansfeld til Aarhus for at blive økonomirådgiver i landbruget

20-årige Anne-Marie Broksø Iversen fra Christiansfeld skal sammen med 165 andre læse til jordbrugsteknolog.

I nat fik 2.068 unge et optagelsesbrev med tilbud om en studieplads på Erhvervsakademi Aarhus. En af dem er 20-årige Anne-Marie Broksø Iversen fra Christiansfeld. 

’Det er det, jeg vil,’ siger Anne-Marie om sit kommende studie: Jordbrugsteknolog med speciale i jordbrugsøkonomi og ledelse.

Et speciale, der udbydes kun et sted i landet - i Aarhus. 

Skulle have været rejseguide

Efter gymnasiet havde Anne-Marie taget en guideuddannelse og glædede sig til et par sabbatår som rejseleder under Sydens sol. Derefter ville Anne-Marie tage en erhvervsøkonomisk HA-uddannelse på universitetet. Men så lukkede pandiemien grænserne og tvang Anne-Marie til at ændre planer. 

I job som receptionist i landbrugsrådgivning

I stedet begyndte Anne-Marie at arbejde som receptionist hos rådgivningsvirksomheden LandboSyd i Aabenraa. Et job, der fik hende til at indse, at hun gerne ville arbejde med økonomi og regnskab.

'Det er det, jeg vil' 

”Denne uddannelse er målrettet et job som økonomirådgiver i landbruget, hvilket er det, jeg vil, ” fortæller Anne-Marie, der er opvokset på en plante- og svinebedrift mellem Christiansfeld og Kolding og derfor allerede kender en del til landbrug.

Glæder sig til at læse på et erhvervsakademi

Anne-Marie er overbevist om, at hun kommer til at trives godt på et erhvervsakademi blandt både bogligt og praktisk begavede folk.

”Jeg kan bedre se mig selv i et undervisningsmiljø på et erhvervsakademi, hvor man har et mere personligt forhold til sine undervisere og der er klasseundervisning på mindre hold,” siger Anne-Marie.

Klar til at flytte hjemmefra

Anne-Marie har allerede fået nøgler til en lejlighed i Aarhus og er nu klar til at flytte hjemme fra gården i Christiansfeld for at starte en ny tilværelse i storbyen.

”Jeg glæder mig supermeget. Jeg har venner, der allerede er flyttet til Aarhus. Så jeg føler mig så klar til at begynde på studie,” lyder det fra den kommende studerende. 

Stadig ledige pladser

Er du ikke blevet optaget på dit drømmestudie er der stadig pladser på flere uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus, bl.a. på jordbrugsteknologuddannelsen