Studerende Uddannelse Aarhus Serviceøkonom 179

Erhvervslivet har efterspurgt dem i årevis: Nu er Aarhus klar til at uddanne dem

For at løse behovet for specialister til digitalisering og e-handel har Erhvervsakademi Aarhus sammen med erhvervslivet udviklet en ny professionsbacheloruddannelse i e-commerce og digital marketing.

Søges: E-commerce eller digital marketing specialist.

Haves: Ikke nok! 

Hver femte danske virksomhed har ifølge Dansk Industri ledige stillinger indenfor e-commerce.

Særligt de store virksomheder er udfordret, her har hver tredje ubesatte e-commerce-stillinger.

Konsekvensen er mistet salg og markedsandele ikke blot herhjemme, men på verdensmarkedet. 

Det skal en ny, erhvervsrettet uddannelse i Aarhus nu ændre på.

Første af sin slags

Professionsbachelor i e-commerce og digital marketing er den første af sin slags i Danmark.

Det handler om at bygge e-handelsplatforme, sælge varer via digital markedsføring, forstå det tekniske set up og bruge data til at professionalisere kunderejsen og de digitale handelsløsninger.

Det særlige ved uddannelsen er kombinationen af købmandskab og tekniske færdigheder.

Mangel på talent 

I landets største erhvervsorganisation Dansk Industri er der stor glæde over, at der endelig kommer en uddannelse med fokus på e-commerce.

Mangel på medarbejdere med de rette kompetencer i digitalt salg er nemlig en af årsagerne til, at Danmark har underskud på e-handelsbalancen, og at det samtidig går tilbage med antallet af virksomheder med e-commerce.

”Det har længe været et stort ønske hos os at få en uddannelse i e-commerce, så det skal Erhvervsakademi Aarhus have stor ros for. Digitalt salg er en kæmpe vækstmotor og Danmark risikerer at blive hægtet af,” siger DI’s ekspert i e-commerce, Mie Bilberg.

Skal rette op på skæv e-handelsbalance

Mie Bilberg glæder sig særligt over, at dimittenderne også vil blive specialiseret i e-eksport, så de kan hjælpe virksomhederne med det digitale eksportsalg.

”Danmark er en eksportnation, men virksomhederne mister salg og taber markedsandele, hvis vi ikke er konkurrencedygtige på det digitale eksportmarked, der bliver større for hvert år. I Danmark har vi fx et potentiale at hente, hvis vi får flere markedspladsspecialister, da de store eksportmarkeder er domineret af de store online-markedspladser som fx Amazon og eBay,” forklarer hun. 

Fra analog til digital er big business

Også hos Dansk Erhverv glæder e-handelsdirektør Niels Ralund sig over udsigten til, at erhvervslivet får tilført flere kloge hoveder og hænder til at arbejde med Danmarks hurtigst voksende forretningsområde.

”E-commerce er big business og buldrer derudad, og vi har længe efterspurgt en specialiseret uddannelse med fokus på digitale færdigheder koblet med forretningsforståelse,” siger Niels Ralund.

Stærkt fagligt miljø

Erhvervsakademi Aarhus uddanner i forvejen fx markedsføringsøkonomer og professionsbachelorer i it-arkitektur, webudvikling og international handel og markedsføring.

Dermed kan de nye studerende trække på husets stærke faglige miljø inden for både det merkantile og det tekniske.

80 studerende om året

De første studerende kan begynde på uddannelsen i august 2024, og det er planen at optage 80 om året.

Der er ansøgningsfrist via kvote 2 den 15. marts 2024 og kvote 1 den 5. juli 2024 på optagelse.dk