Erhvervsakademi Aarhus' nye bestyrelse på plads

Erhvervsakademi Aarhus konstituerede mandag ny bestyrelse med Finn Lund Andersen som genvalgt formand. Rektor for Aarhus Katedralskole Lone Eibye Mikkelsen og Group CEO Per Kirchner fra Novicell indtræder i bestyrelsen.

En fælles campus og flere studerende på efter- og videreuddannelse. Sådan lyder nogle af fokusområderne for den nye bestyrelse på Erhvervsakademi Aarhus.

Direktør i Konsulenthuset Ballisager Finn Lund Andersen (bagerst i billedet) fortsætter som formand.

”Jeg glæder mig til at fortsætte det vigtige arbejde med at uddanne kompetente medarbejdere, der kan bidrage til virksomhedernes udvikling. En fælles campus med alle uddannelser samlet i Viby J. har været en drøm i årevis, så det glæder jeg mig også til at være med til føre ud i livet i de kommende år,” siger Finn Lund Andersen, der har været med i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus i mere end 12 år, de sidste otte år som formand.

Erfaren formand

62-årige Finn Lund Andersen har 20 års erfaring som HR- og kommunikationsdirektør i tre top 20-virksomheder i Danmark: Salling Group, TDC og KFK. Senest har Finn været direktør i rådgivningsvirksomheden AS3. I dag er han kasserer i AGF’s hovedbestyrelse, bestyrelsesmedlem i DGI Fonden og arbejder til dagligt i Konsulenthuset Ballisager.

Gymnasierektor og CEO ind i bestyrelsen

For mange medlemmer er der tale om genvalg, men bestyrelsen tæller også helt nye ansigter. De er rektor Lone Eibye Mikkelsen fra Aarhus Katedralskole (bagerst yderst til venstre) og Group CEO og grundlægger af det digitale konsulenthus Novicell Per Kirchner (anden bagerste række yderst til højre).

Se bestyrelsen.

Gearskifte på en institution med tidligere vokseværk

Den ny-konstituerede bestyrelse kommer til at stå i spidsen for byen tredje største videregående uddannelsesinstitution med 5.400 fuldtidsstuderende, 6.300 deltidsstuderende og 400 ansatte. Erhvervsakademiet har siden etableringen i 2009 mere end fordoblet antallet af fuldtids – og deltidsstuderende.

I dag er situationen en anden.

Færre fuldtidsstuderende, flere deltidsstuderende

To politiske aftaler betyder en kraftig reduktion i antallet af studiepladser. Studiepladser flytter til de mindre byer, engelsksprogede uddannelser lukker og kun få internationale studerende kan optages.

Det betyder, at akademiet i endnu højere grad vil fokusere på aktiviteter indenfor efter- og videreuddannelsesområdet - et område i forvejen vækst. 

”Vi står i de kommende år overfor nogle udfordringer, hvor væksten, når det gælder fuldtidsuddannelser, ikke kommer af sig selv. Vi skal lykkes med at få endnu flere deltidsstuderende på efteruddannelse. Det kræver en stærk ledelse og bestyrelse, og det har vi heldigvis, så jeg er helt rolig,” siger Finn Lund Andersen.

Bestyrelsen varetager den overordnede strategiske ledelse af Erhvervsakademi Aarhus. Det indebærer bl.a., at uddannelsernes kvalitet og udvikling sikres.

Den nye bestyrelse består af:

}