Christian Er Årets Underviser På Erhvervsakademi Aarhus

Christian er Årets Underviser på Erhvervsakademi Aarhus

Hvad er opskriften på god undervisning? Hvis du vil vide det, så se på lektor Christian Nielsen.

Under en gennemgang af finansiel kontrol og varians analyse blev Christian Nielsen afbrudt midt i sin undervisning.

”Tillykke med, at du er Årets Underviser på Erhvervsakademi Aarhus,” lød det fra rektor Anne Storm Rasmussen, der overrakte diplom og blomster under bifald fra studerende og kolleger.

”Sikke en overraskelse,” udbrød den 56-årige lektor.

Fjerner modstand mod tal og økonomi

En helt usædvanlig dygtig og afholdt underviser. Altid parat til at gå den ekstra mil for sine studerende og kolleger, lyder det bl.a. i juryens begrundelse.

”Christian er på en svær opgave. Han underviser i økonomi på en uddannelse, hvor de studerendes primære interesseområde er markedsføring. Men med høj faglighed, godt humør og en masse tålmodighed formår han at få de studerende til at interessere sig for økonomilektioner. Nogle studerende glæder sig ligefrem,” siger uddannelsesleder Dorthe Bohlbro Simmelsgaard.

594 indstillinger, 202 nominerede, en vinder

202 undervisere fra Erhvervsakademi Aarhus har tilsammen modtaget 594 indstillinger fra studerende. 

”Han er altid i godt humør, hvilket smitter af på hele holdet,” lyder det bl.a. i en af de 13 indstillinger til Christian. 

Alle holder af Christian

Flere beskriver, hvordan Christian ofte bliver efter timen for at give tips og vejledning til dem, der har svært ved tal. 

”Alle holder af Christian og hans undervisning på trods af, at økonomi ikke altid er lige let,” skriver en anden.

Christian er så opsat på at lære fra sig, at han har udviklet et simuleringsværktøj til forståelse af nøgletal i regnskaber, et onlinelæringsmiljø, et Excel-kursus og produceret 173 videoer som ekstra materiale. 

Finansbranchefortid

Christian Nielsen er uddannet cand.merc. med speciale i udenrigshandel fra Handelshøjskolen i Aarhus og har før han blev lektor arbejdet som bl.a. team manager hos Nordea, Senior Sales Manager i Jyske Bank og Relationship Manager hos Danske Commodities.

De sidste ti år har Christian undervist markedsføringsøkonomer, service- og oplevelsesøkonomer og professionsbachelorer i international handel og markedsføring

Glæden ved at give viden fra sig er dog på ingen måde stilnet af med årene.

”Denne pris betyder alt for mig,” siger den prisvindende lektor, der i sin fritid kobler af med spejlreflekskamera i sit sommerhus i Nordjylland og bor i Ormslev med sin hustru og hund.

Videre til landsfinale

Det er Uddannelses-og Forskningsministeriet, der står for Årets Underviser-pris, der blev stiftet i 2019. Christian Nielsen er derfor videre til den nationale finale i den prestigefyldte underviserpris, der overrækkes til september og udløser en præmie på 500.000 kroner.

De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi.