I Praktik Som Råvaremægler Casper Sælger Korn For Tocifrede Millionbeløb Over Telefonen

Praktik: Casper sælger korn for tocifrede millionbeløb over telefonen

Professionsbachelor i international handel og markedsføring Casper Taul har indstillet sit praktikophold hos mæglerfirmaet UniMerchants til årets bedste.

Casper Taul har været i praktik som råvaremægler og solgt korn for tocifrede millionbeløb over WhatsApp.

Den ene uge faciliterer Casper en handel med 5.000 tons ærter fra Baltikum til Spanien.

Den næste er Casper mægler i en handel med 8.000 tons møllehvede (til fremstilling af pasta og kiks) fra Frankrig til Spanien til en værdi af 20 mio. kr.

”Det har været en lang, svær, men utrolig lærerig rejse,” fortæller Casper om sin atypiske praktik i Hedensted.

Forhandlede millionkontrakt efter to ugers oplæring

Efter blot to uger i virksomheden blev Casper sat til at være mægler.

”De lærte mig op i det basale. Derefter sad jeg pludselig og forhandlede millionkontrakter over WhatsApp. Her har jeg skullet være professionel og snakke med nogle gange millionærer og milliardærer indenfor branchen, som enten skulle købe eller sælge korn. Det føltes helt uvirkeligt,” siger den 27-årige professionsbachelor i international handel og markedsføring, der er tidligere markedsføringsøkonom, HHX-student fra Fredericia og opvokset i Strib.

Meget kan gå galt

Uanset om det drejer sig om store eller små handler, så kræver det en sikker hånd på lommeregneren.

”Der kan gå meget galt, hvis man regner fragten ud forkert,” siger Casper.

Beløbene påvirkes af inflation, krig og tørke.

”Som mægler skal jeg være opdateret i detaljer om, hvad der sker på markederne. Det er min opgave at vide, hvad de forskellige varer koster i de forskellige lande, og ud fra det rådgive kunderne om, hvor de skal købe varen.”

Taler med foderstofproducenter, handelshuse og møllere

På en dag taler Casper typisk med 20-30 personer. Det er foderstofproducenter, handelshuse og møllere i Europa, Skandinavien og Baltikum.

”Det sjoveste ved jobbet er kontakten med de mange mennesker og at jeg handler med millionstore beløb og skal være knivskarp på økonomi, fragt, varer og regulativer.”

Det handler om relationer

Jobbet har lært Casper værdien af smalltalk.

”Relationer er det vigtigste. Kan kunden lide dig som person er du allerede langt. I starten var jeg ikke så god til smalltalk, men ved at være nysgerrig og spørge ind, får man noget at tale om.”

Telefon og lommeregner de vigtigste arbejdsredskaber

I opgaven med at skabe kontakt mellem sælger og køber på det internationale korn- og foderstofmarked er Caspers vigtigste arbejdsredskaber lommeregner og smartphone.

På en app ser han priser og købsinteresse.

”Kornhandel og skibsfragt på internationalt plan er en meget kompliceret proces. Det er kæmpe summer i millionbeløb der bliver handler hver dag, enten over opkald, WhatsApp eller email.”

Canvasset sig til nye markeder

UniMerchants formidler varer for cirka en milliard og tæller ni medarbejdere. Seks sidder i Hedensted, to i Polen og én i Tyskland.

Under sit fem måneder lange praktikophold har Casper lukket flere millionstore handler som råvaremægler og fragtmægler.

Via 'kold canvas' har han skabt et nyt marked i Spanien, England, Skandinavien og Baltikum.

Til gallamiddag på kornbørsen

Casper har været i Horsens og se et skib blive lastet med majs og været i spanske Valencia for at besøge en kunde.

Casper har også deltaget i Baltic Grain Exchange’s gallamiddag på Børsen i København og mødt aktører på tværs af hele korn- og foderstofbranchen.

”Jeg tror ikke, at jeg kan sammenligne min læringskurve med nogen andens jeg kender. Det kan jeg kun takke virksomheden for.”

Fra praktik til job

Dagen efter Casper sluttede i praktik startede han i et fast job som råvaremægler samme sted. Et spændende nichejob, som han opdagede takket være sin praktik.

”Undersøg nogle brancher, der ikke er så meget lys på. Kig ud i periferien. Der er så ufattelig mange spændende jobs derude, som er oversete,” lyder hans råd.

Skal dyste mod fire andre ophold

Caspers praktikophold hos UniMerchants er en af de fem udvalgte i finalen til årets praktikpris.