Aksel er nomineret til Danmarks bedste underviser: At se ilden i øjnene på mine studerende gør mig glad

Aksel Boje Christensen er indstillet til Undervisningsprisen 2021 for sin inspirerende og engagerende undervisning på Erhvervsakademi Aarhus.

57-årige Aksel Boje Christensen har kun få års erfaring som underviser. Alligevel roser hans studerende og kolleger ham til skyerne for at være så god til at lære fra sig, at de har indstillet ham til Årets Undervisningspris 2021.

”Det er noget af et skulderklap, som glæder mig enormt meget,” konstaterer Aksel Boje Christensen, der er underviser på professionsbacheloruddannelsen i økonomi og it.

Tidligere leder i danske koncerner

Aksel Boje Christen er opvokset i Vendsyssel og har en baggrund fra militæret og det private erhvervsliv. Han er uddannet cand.merc. i finansiering og erhvervsret og har 30 års erhvervserfaring, bl.a. som chef indenfor økonomi, it og Business Intelligence-systemer i Bestseller og TDC-koncernen. Privat bor han med sin hustru i den nordlige del af Aarhus og har to voksne sønner.

Drømmejob

I en alder af 54 tog Aksel springet og skiftede spor fra leder i det private erhvervsliv til underviser på Erhvervsakademi Aarhus.

”Drømmen om at undervise har altid rumsteret i mig. Det er både en samfundsnyttig opgave, en ære og et privilegie at få lov til at hjælpe unge mennesker på vej,” siger Aksel Boje Christensen.

Glæden ved at formidle udlever Aksel også i sin fritid, når han holder foredrag om ølbrygningens historie eller som fast leder af Christianskirkens årlige sommerlejr for børn.

God til at lære fra sig og skabe relationer

Mange af de studerende roser i indstillingerne Aksel for at være ekstraordinær god til at lære fra sig og inddrage eksempler fra virkeligheden. De nævner også hans evne til at motivere og skabe relationer. Og det er også noget, han synes er vigtigt.

”Jeg har en oprigtig glæde ved at se de unge mennesker komme videre og lykkes både med studie og i arbejdslivet.”

Hjælper de unge med at gå fra studie til job

Aksel er heller ikke nærig med at dele ud af kontakter fra sit store netværk eller give sit besyv med omkring cv, praktik- og jobansøgninger.

”Det sjoveste er at se resultater. Jeg bliver beæret over, når de unge henvender sig for at få råd og vejledning. Jeg bliver glad, når de kommer tilbage jublende lykkelige over at have fået et fagligt relevant studiejob. Og når jeg ser deres ild i øjnene, fordi de har fundet noget, de er rigtig gode til.”

Kun venner på LinkedIn

Men selvom Aksel er villig til at strække sig langt for sine studerende, så bliver han ikke personlige venner med dem.

”Jeg rækker hånden ud. Men jeg kaster mig ikke frem og griber dem,” understreger han.

Uddeles for tredje år i streg

I 2019 stiftede Uddannelses- og Forskningsministeriet en underviserpris. Den bliver hvert år uddelt til én underviser fra de i alt otte danske erhvervsakademier. Den endelige vinder bliver fundet i september af en landsdækkende jury i Danske Erhvervsakademier. Undervisningsprisen er på 500.000 kroner, hvoraf 200.000 kroner er en personlig hæderspris.