Studerende Studieliv Erhvervsakademi Aarhus 1310

4.243 ansøgninger til Erhvervsakademi Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus har modtaget langt flere ansøgninger end der er studiepladser til. Særlig stor søgning til it-uddannelser.

I alt 4.243 ansøgninger er der ved kvote 1-deadline kommet til Erhvervsakademi Aarhus' 30 uddannelser. Det er 303 flere ansøgninger end sidste år og 9 procent flere 1. prioritetsansøgninger.

Stor søgning til it, markedsføring og finans

Erhvervsakademiets mest populære uddannelser er markedsføringsøkonom med 788 ansøgninger og finansøkonom med 695 ansøgninger.

Særlig stor rift er der om at blive it-arkitekt og urban landskabsingeniør, der går 67 og 63 procent frem på 1. prioritetsansøgninger, ligesom datamatikeruddannelsen har fået 27 procent flere ansøgninger.

"På it-uddannelserne har vi et rekordår med 22 procent flere ansøgninger, og vi er også super glade for, at flere kvinder end tidligere søger disse uddannelser," siger rektor Anne Storm Rasmussen. 

Alberte skifter lovparagraffer ud med bits og bites

Alberte Øgendahl Mortensen håber efter sommerferien at begynde på datamatiker, der har fået 253 ansøgninger til 68 studiepladser.

Efter to år med næsen begravet i jurabøger vil den 21-årige silkeborgenser nu skifte lovparagraffer ud med kodesprog, bits og bites.

”Siden 8. klasse har jeg troet, at jeg skulle være jurist. Du har en ide om, hvad du vil. Så starter du på studiet, og så finder du ud af, at det slet ikke er det, du vil. Ved siden af jurastudiet har jeg taget nogle onlinekurser i programmering og opdaget en kæmpe glæde ved det. Det er lang tid siden, jeg har mærket sådan en interesse for noget. Hvis jeg bliver optaget på datamatiker, kan jeg være færdiguddannet og klar til job et halvt år inden jeg ville være færdig som jurist,” forklarer Alberte Øgendahl Mortensen.

Som færdiguddannet kan Alberte gå efter et job som fx programmør og it-udvikler.

Andreas vil løse globale vandudfordringer

21-årige Andreas Mortensen fra Beder har søgt ind på erhvervsakademiets nye, 3,5-årige professionsbachelor i business og vandteknologi.

Uddannelsen er den første af sin slags og udviklet på opfordring fra vandindustrien.

”Jeg vil gerne være med til at sikre rent drikkevand og løse de globale vandudfordringer. Det er der fremtid i,” siger Andreas.

Ansøgere får svar 28. juli

Alle ansøgere får svar på, om de er optaget på deres ønskede uddannelse fredag den 28. juli.

Ledige studiepladser offentliggøres også den 28. juli.

Til august optages ca. 2.400 nye studerende.

År

Antal ansøgninger (ex. top-up-uddannelser)

2019

3.959

2020

4.461

2021

4.483

2022

3.940

2023

4.243