Studerende Uddannelse Aarhus MDU 7771

362 unge fra hele verden vil læse Multimedia Design i Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus’ to engelsksprogede uddannelser har igen i år fået rekordstor søgning fra hele verden og modtaget langt flere ansøgninger end der er studiepladser til.

I alt 774 ansøgninger, heraf 567 1. prioritetsansøgninger er der ved kvote 1-deadline kommet til Erhvervsakademi Aarhus' to engelsksprogede uddannelser Multimedia Design og Digital Concept Development.

Det er 115 flere ansøgninger end sidste år.

Ansøgerne kommer fra hele verden

Mila Ilieva Hristova fra Bulgarien er en af de 362 unge fra 44 forskellige lande, der har søgt ind på Multimedia Design.

Med kun 36 studiepladser er den to-årige uddannelse er en af de sværeste i Danmark at komme ind på.

”Jeg er meget nervøs og superspændt,” siger Mila Ilieva Hristova.

Vil forbedre sine jobmuligheder

Den 24-årige bulgarer kom til Aarhus for fem år siden for at tage en bachelorgrad i marketing management på Aarhus Universitet. En uddannelse der desværre ikke har åbnet døren til det danske arbejdsmarked.

Nu håber Mila, at hun ved at uddanne sig til multimediedesigner, kan forbedre sine jobmuligheder.

”Hvis ikke jeg kommer ind, så lærer jeg dansk og søger ind på multimediedesignuddannelsen på dansk,” siger Mila Ilieva Hristova.

”Heldigvis har jeg et gennemsnit på næsten 12 fra gymnasiet i Bulgarien, så jeg krydser fingre for, at jeg bliver optaget. I min ansøgning har jeg også afleveret en video og et portfolio med nogle af mine kreative designprojekter. Jeg har en god mavefornemmelse,” tilføjer hun.

Som færdiguddannet kan Mila gå efter et job som fx UX-designer og appudvikler.

Tidligere stewardesse og engelsklærer i Kina vil uddanne sig i Aarhus

Italienske Beatrice Antonelli vil også læse Multimedia Design.

Hun har en italiensk bachelorgrad i sprogformidling i engelsk og fransk fra sin hjemby Pisa. Hun taler fem sprog, deriblandt kinesisk og har siden hun var 23 boet og arbejdet i udlandet, bl.a. som stewardesse i Abu Dhabi og som engelsklærer i Kina.

Kærlighed fik Beatrice til Aarhus

De sidste par år har Beatrice arbejdet i kundeservice i en krypto handelsplatform og i oktober flyttede den 32-årige italiener til Aarhus med sin danske kæreste.

”Jeg søgte ind allerede i februar og har lavet en video, hvor jeg fortæller om mine ambitioner og interesse for faget. Jeg har søgt ind på uddannelsen, fordi jeg gerne vil kombinere min erfaring i kundeservicefaget med viden om mere intuitiv og brugervenlig webnavigation. Som min 2. prioritet har jeg også søgt ind på en engelsksproget kandidatuddannelse på Aarhus Universitet,” siger Beatrice Antonelli.

Optager 85 

Multimedia Design optager 36 og top-up-uddannelsen i Digital Concept Development optager 49.

Ansøgere får svar 28. juli.

I 2022 besluttede regeringen af lukke for næsten alle engelsksprogede uddannelsespladser i Danmark, og det øger efterspørgslen til de få tilbageværende.