234 unge starter på en uddannelse i denne måned

482 har søgt om optagelse på akademiets 11 uddannelser med vinteroptag. Det er lidt færre end sidste vinter, hvor ekstraordinært mange som en effekt af corona startede på et studie.

Studiestart er ikke kun en lun augustting. Når kalenderen viser 31. januar og 7. februar vil akademiets bygninger vrimle med nye, forventningsfulde 1. semesterstuderende. 

Tillykke. Du er optaget på Erhvervsakademi Aarhus

234 unge har for nylig fået besked om, at de er optaget på en af akademiets 11 dansk- og engelsksprogede uddannelser med studiestart i begyndelsen af 2022.

Akademiet har modtaget 482 ansøgninger, heraf 377 1. prioritetsansøgninger. 

Rektor glæder sig over fysisk fremmøde

Med sidste års nedlukning og onlinestudiestart i frisk erindring er rektor Anne Storm Rasmussen glad for, at situationen er bedre i år.

"Jeg glæder mig over, at vi i år kan forvente at gennemføre fysisk studiestart for de nye studerende. Den første tid på studiet – uanset om det foregår om vinteren eller om sommeren – er vigtig for at komme godt fra start på studiet, både faglig og socialt. På Erhvervsakademi Aarhus er man som studerende tæt på medstuderende, undervisere og det erhvervsliv, vi uddanner til, og det foregår bedst, når vi kan mødes fysisk," siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Flest vil læse til datamatiker

Datamatikeruddannelsen er den mest søgte uddannelse og melder alt optaget. Uddannelsen har modtaget 81 ansøgere til de 57 udbudte studiepladser.

Næstmest søgt er multimediedesigner

40 er optaget på multimediedesignuddannelsen. Uddannelsen havde ved ansøgningsfristen 1. december modtaget 80 ansøgninger, heraf 65 1. prioriteter.

Også it-teknologuddannelsen og dens engelsksprogede pendant IT Technology er populære med samlet set 111 ansøgere og 34 optagne.

Fremgang år efter år

Siden 2009 har Erhvervsakademi Aarhus oplevet en markant vækst i optagstallet. Til sommer forventer akademiet igen at få mere end 6.500 ansøgninger og optage mere end 2.500 nye studerende. Der optages langt færre studerende til studiestart om vinteren.

Sidste års nedlukning gav rekordmange nye studerende

Vinteroptaget i 2021 var ekstraordinært stort. Pandemien forhindrede unge i at rejse ud på sabbatår. I stedet valgte mange at fremskynde deres studieplaner og søge ind på en videregående uddannelse.

Den tendens gør sig ikke gældende i år, hvor antallet af ansøgninger er på niveau med det i 2020, fortæller optagsteamet på Erhvervsakademi Aarhus.

Kun få ledige pladser

Selvom de fleste uddannelser melder om alt optaget, så er der stadig enkelte ledige studiepladser tilbage på bl.a. webudvikling, it-arkitektur og laborant med studiestart 31. januar 2022. Se info om ledige pladser her