Studerende Studieliv Erhvervsakademi Aarhus 1289

Optaget: 2.266 unge tilbydes en studieplads til august

"Det er glædeligt, at de unge søger uddannelser med høj beskæftigelse,” siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Tillykke, du er optaget.

2.266 unge modtog natten til fredag et optagelsesbrev fra Erhvervsakademi Aarhus.

Én af dem er 21-årige Alberte Øgendahl Mortensen fra Silkeborg.

Hun er en af de 68 optagne på datamatikeruddannelsen.

Fra juristdrømme til bits og bytes

Alberte har læst jura i 2 år. Nu vil hun skifte lovparagraffer ud med programmering, bits og bytes.  

”Siden 8. klasse har jeg troet, at jeg skulle være jurist og karrierekvinde på et advokatkontor. Men da jeg startede på jurastudiet, fandt jeg ud af, at det ikke var det, jeg ville,” fortæller Alberte og fortsætter:

”It-faget rummer så mange muligheder og med en datamatikeruddannelse kan jeg være færdig og klar til job et halvt år inden, jeg ville have været færdig som jurist.”

Rekordår for it-uddannelserne

It-uddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus har i år modtaget rekordmange ansøgninger. Særlig stor rift er der om at blive it-arkitekt og datamatiker, der går 63 og 19 procent frem på 1.prioritetsansøgninger.

"Det er glædeligt, at de unge søger uddannelser med høj beskæftigelse. Efterspørgslen fra erhvervslivet på it- og tekniske kompetencer er stigende, så det lover godt for fremtidens arbejdsmarked,” siger rektor Anne Storm Rasmussen.

I år har også flere kvinder søgt mod it-faget.

”Det er især positivt at se, hvordan andelen af kvindelige ansøgere på vores it-uddannelser fortsat stiger. Digitaliseringen betyder mere og mere for vores hverdag, og hvis vi skal sikre, at fremtidens it-løsninger kan anvendes af alle, er det vigtigt, at begge køn er repræsenteret,” siger hun.

Optag på i alt 2.266

Udover de 1.789, der natten til fredag fik tilbudt en studieplads, fik yderligere 477 tidligere på måneden tilbudt en studieplads på en af akademiets 1½-årige professionsbacheloruddannelser, også kaldet top up-uddannelser.

Det bringer det samlede optagstal op på 2.266.

Grønne uddannelser i høj kurs  

Erhvervsakademi Aarhus tilbyder i år to nye, bæredygtige uddannelser.

Andreas Mortensen har søgt ind på den nye, 3½-årige professionsbachelor i business og vandteknologi, der er udviklet på opfordring af vandindustrien. Han vil være med til at løse globale vandudfordringer.

”Jeg har læst, at verden efterspørger grønne, danske vandløsninger, og jeg tror, at jeg med denne uddannelse kan finde et spændende job,” siger han.

Stadig ledige pladser

Selvom alle studiepladser er besat med enkelte undtagelser, så er der stadig ledige pladser på uddannelser som fx miljøteknolog, fødevarebachelor og professionsbachelor i økonomi og it. De ledige studiepladser kan ses på eaaa.dk/ledigepladser og skal søges senest 8. august.

Optagelsestal pr. år for sommeroptaget minus topup-uddannelser (Den Koordinerede Tilmelding, KOT):

Markedsføringsøkonom, finansøkonom, finansbachelor og multimediedesigner er de mest søgte uddannelser.

År

Samlet optag (minus topup-uddannelser)

2018

1682

2019

1798

2020

2007

2021

2068

2022

1693

2023

1789