Studerende Uddannelse Aarhus Serviceøkonom 248

2.194 unge tilbydes en studieplads til august

"Det lover godt for fremtidens arbejdsmarked, at de unge søger mod fag med god beskæftigelse," siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Tillykke, du er optaget.

1.693 unge modtog natten til torsdag et optagelsesbrev fra Erhvervsakademi Aarhus.

21-årige Signe Ilskov Pedersen fra Vejle er en af de 235 optagne på finansbacheloruddannelsen.

Vil være ejendomsmægler

Med en finansbachelor er Signe klar til et job på 3,5 år.

”Jeg har længde drømt om at blive ejendomsmægler fordi det er et alsidigt job, hvor man ikke kun skal sidde indenfor foran en skærm. Praktik og kontakt med fremtidens branche har overbevist mig om, at denne uddannelse er den rigtige for mig. Og så fordi jeg efterfølgende kan læse videre og opnå titel som ejendomsmægler,” siger Signe, der blev student forrige år og derefter har haft et sabbatår med fuldtidsjob.

Optag på næsten 2.200

Udover de 1.693, der natten til torsdag fik tilbudt en studieplads, fik yderligere 501 tidligere på måneden tilbudt en studieplads på en af vores professionsbacheloruddannelser.

Det bringer det samlede optagstal op på 2.194.

It, finans og økonomi populært

Akademiets finans- og økonomiuddannelser har igen i år haft langt flere ansøgere, end der er plads til. Det samme gælder for uddannelserne til it-arkitekt, it-teknolog og datamatiker.

Fx har it-teknolog i år fået 15 % flere 1. prioritetsansøgere og optager 36 studerende.

"Det lover godt for fremtidens arbejdsmarked, at de unge søger mod fag med god beskæftigelse. Efterspørgslen fra erhvervslivet på it- og tekniske kompetencer er stigende. Derfor er det glædeligt, at vi kan tilbyde så mange kvalificerede ansøgere en studieplads," siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Stadig ledige pladser

Selvom alle studiepladser er besat med enkelte undtagelser, så er der stadig ledige pladser på uddannelser som fx miljøteknolog og professionsbachelor i økonomi og it. De ledige studiepladser offentliggøres på eaaa.dk/ledigepladser.

375 færre studiepladser i år

Frem til 2022 har erhvervsakademiet hvert år haft stigende søgning og også øget optaget år for år. Pga. kravet om nedlukning af studiepladser optager akademiet for første gang siden sin etablering i år færre studerende end sidste år, svarende til 375 færre studiepladser i 2022.

Markedsføringsøkonom, finansøkonom, finansbachelor og multimediedesigner er de mest søgte uddannelser.

Optagelsestal pr. år for sommeroptaget (Den Koordinerede Tilmelding, KOT):

År

Samlet optag (minus topup-uddannelser)

2017

1586

2018

1682

2019

1798

2020

2007

2021

2068

2022

1693