Scrum Master Certified (SMC®)

På dette kursus bliver du certificeret som Scrum Master, hvor du opnår viden om Scrum-frameworket til at lede og motivere dit Scrum team succesfuldt.

Som Scrum Master skal du hjælpe og sikre at teamet skaber fremdrift, øget produktivitet og værdiskabelse. Du har ansvaret for at skabe optimale rammer og et godt arbejdsmiljø, hvor du motiverer andre og sikrer at de arbejder og kommunikerer sammen som et team.

Det er vigtigt, at du løbende opretholder og skaber en tæt dialog med dit team til fx at sikre sig at alle arbejder hen imod det samme mål, følge op på udfordringer i teamet, skabe et overblik over hvor langt de er i processen, eller at de opfylder de opstillede opgaver og leverancer.

Målgruppe

Kurset er oplagt til alle, der ønsker at arbejde som Scrum Master. Det er ikke noget krav at du har en baggrund eller erfaring med projektledelse eller som leder.

Opnå en Scrum Master certificering

På kurset bliver du forberedt til at bestå den officielle Scrum Master®-eksamen. Eksamen er en online multiple choice-eksamen på engelsk, der gennemføres efter kurset fra egen computer.

Med kurset får du også mulighed for at tage Scrum Developer Certified (SDC®)-eksamen, der ligeledes er en online multiple choice-eksamen.

Scrum Master Certified®-kurset leveres i samarbejde med Teknologisk Institut. Det er Teknologisk Institut, der har ansvaret for at udlevere materialerne og dem der har kontakten til ScrumStudy. Det er din sikkerhed for et godkendt kursus med en tilhørende godkendt eksamen.

Forløbet inden, under og efter kurset

Kurset starter med en individuel forberedelse inden den fysiske undervisning. Her modtager du online materiale bestående af en masse undervisningsvideoer, quizzer/test, et interaktivt casestudy.

Derudover modtager du en bog i pdf-format, en fysisk bog og en undervisningsmappe med powerpoints. Kursusmappen skal bruges i undervisningen, og derfor medbringes til de 2 dages undervisning.

Forberedelse inden fysisk undervisning

Inden undervisningsdagene anbefales det, at du har:

 1. Læst SBOK® Guide (4th edition)
 2. Gennemført e-learningen til Scrum Developer certificering (SDC®)
 3. Gennemført e-learningen til Scrum Master certificering (SMC®)

Du vil få adgang til ScrumStudy’s læringsplatform. Her finder du e-learning for henholdsvis Scrum Developer Certificering (SDC®) og Scrum Master Certificering (SMC®):

 • SDC®: 12 kapitler, 75 videoer, total ca. 5,5 time
 • SMC®: 5 kapitler, 26 videoer, total ca. 3,5 time

På læringsplatformen finder du, udover videoer også quizzer/test, et interaktivt casestudy og terminologi-lister. Du skal forvente at bruge ca. 20 timer til forberedelse i alt.

Vi anbefaler du afsætter min 20 timer til forberedelse.

Efter den individuelle forberedelse deltager du i 2 dages fysisk undervisning.

De to 2 fysiske undervisningsdage er en kombination af undervisning og drøftelse i grupper om hvad man har læst. I grupperne vil man også få mulighed for at afprøve metoden og Scrum rollerne i praksis gennem øvelser.

Efter de to undervisningsdage skal du bestå en online test for at blive certificeret som Scrum Master.

Du booker selv dine eksamener via læringsplatformen hos ScrumStudy. Eksamenerne er en ProctorU eksamen, hvor en person overvåger gennem dit webkamera. Du vil ved start af eksamen blive bedt om at vise foto-ID (f.eks. kørekort eller pas).

For hver eksamen (Scrum Master certified og Scrum Developer Certified) har du tre forsøg til at bestå.

Scrum Developer Certificering (SDC®)

Eksamen er en multiple-choice eksamen, som du tager online. Der er 75 spørgsmål, og der er ingen minuspoint for forkerte svar. Varigheden på eksamen er 1,5 time/90 minutter.

Scrum Master Certificering (SMC®)

Eksamen er en multiple-choice eksamen, som du tager online. Der er 100 spørgsmål, og der er ingen minuspoint for forkerte svar. Varigheden på eksamen er 2 timer/120 minutter.

Mød din underviser

Din underviser på forløbet er Niels Holt, der er chefkonsulent og lektor på Erhvervsakademi Aarhus. Han er uddannet cand.merc. i strategi og ledelse, og har i mere end 30 år arbejdet med projektledelse og ledelse, herunder som underviser i begge dele.

Niels Holt er både SCRUM study certified trainer (SCT™) samt PRINCE2® træner. Han har også en baggrund som kaptajn af reserven i Flyvevåbnet. Som underviser inddrager Niels masser af små eksempler samt egne erfaringer i undervisningen for at gøre formidlingen mere relevant og levende.

Du kan møde Niels på LinkedIn

Niels Holt

Har du spørgsmål, så kontakt Niels:

Niels Holt

chefkonsulent

Mail: nhol@eaaa.dk

Telefon: 7228 6114

Sådan arbejder vi

Kurset er en kombination af individuel forberedelse og 2 dages fysisk undervisning. 

Undervisningen er på dansk og foregår fra kl. 9-16, med forplejning og materialer. Alt materiale, PowerPoints, bog, online videoer, og online test er på engelsk.

Det lærer du om

 • Agile og Scrum overblik (hvad er agile? Det agile manifest. Agile principper. Agile metoder. Scrum-overblik. Fordele ved Scrum)
 • Scrum-roller og roller i Scrum Core Team (product owner, Scrum Master og Scrum Team)
 • Scrum processer og event, samt tilhørende teknikker og værktøjer (Initiate, Plan and estimate, implement, review and retrospect, release)
 • Skalering af Scrum (Scrum of Scrums møde. Overgang til Scrum)

Dit udbytte

Målet med kurset er, at du får relevant viden til sikkert at facilitere dit team. På kurset bliver du introduceret til Scrum Master frameworket og Scrum Masterens forskellige roller, der gør dig kvalificeret til at bestå den online test.

Når du har gennemført kurset kan du kalde dig certificeret Scrum Master, og har opnået følgende:

 • solidt kendskab til værdierne, Scrum rollerne, events og Scrum-frameworket
 • gode forudsætninger og færdigheder til at blive Scrum Master
 • redskaberne til at implementere Scrum-tankegangen i din virksomhed
 • rette viden til at identificere og løse problemer i forbindelse med praktiske implementering af scrum
 • mulighed for at opnå to certificeringer ved bestået eksamen (Scrum Developer Certified, samt Scrum Master Certified)

Tilmeld dig hurtigst muligt

Tilmeldingsfristen er 4 uger før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af kurset.

Scrum Master Certified (SMC®)

Startdato: 13-11-2023

Pris: 14.995 kr.

Pris er inkl. fuld forplejning

Tidspunkt: 9.00-16.00

Download mødeplan (pdf)