Akademiuddannelsen Ledelse

Bankdirektør stærkere på beslutninger i bestyrelser

Akademifaget ’udvidet bestyrelsesansvar’ på Erhvervsakademi Aarhus gjorde direktør i Skjern Banks Esbjerg-afdeling Allan Vad stærkere på beslutningstagning i bestyrelser.

Allan Vad tog faget, fordi han har en ambition om at sidde i flere bestyrelser og fordi han ikke følte sig stærk nok på det strategiske felt.

”Selvom jeg havde 11 års praktisk erfaring med bestyrelsesarbejde, så savnede jeg at kende til teorien og blive klogere på det strategiske. Jeg var godt inde i jura og økonomi, men knap så godt kørende på strategiplanlægning og implementering. Derfor tog jeg uddannelsesforløbet,” siger Allan Vad, afdelingsdirektør i Skjern Bank og medlem af bestyrelsen for Esbjerg International School.

Klogere på strategi

På det fire dage lange uddannelsesforløb lærte Allan Vad bl.a. om bestyrelsen og det enkelte medlems juridiske ansvar, om transnational lovgivning, om dilemmaer i bestyrelsesarbejdet og om beslutningstagning. Især det sidste var ganske brugbart, siger Allan Vad.

”Der var en passende blanding af forskellige, spændende oplægsholdere og debat mellem os studerende. Flere af dem er efterfølgende blevet en del af mit LinkedIn-netværk.”

Med akademifaget ’udvidet bestyrelsesansvar’ fik Allan Vad kompetencer han kunne bruge med det samme – og papir på det.

”I dag har jeg fået bedre værktøjer til at gøre mig de bagvedliggende tanker, når vi i bestyrelsen diskuterer fremtiden og udstikker kursen. Det hjælper mig i mit nuværende bestyrelsesarbejde og jeg føler mig klædt godt på til at søge nye bestyrelsesposter.”