Anna Valgte At Læse Sideløbende Med Sit Job

”Jeg blev bidt af at læse”

Akademifaget ’ledelse i praksis’ på Erhvervsakademi Aarhus gav kontorassistent Anna Lind Hjorth fra transport- og logistikkoncernen Frode Laursen smag for mere efteruddannelse.

Egentlig skulle Anna Lind Hjorth kun læse et enkelt fag. Men undervejs steg appetitten efter mere. Fem fag og 2,5 år senere er Anna ved at skrive afgangsprojekt. Så når lederstillingen en dag dukker op, har Anna det teoretiske på plads.

”Jeg blev bidt af det. Det har været en personlig udvikling. Utrolig spændende og meget lærerigt,” konkluderer den 33-årige kontorassistent og fagområdeansvarlig fra transport- og logistikkoncernen Frode Laursen med hovedsæde i Vitten ved Hinnerup.

Lysten til at blive leder

Inden Anna fik job i Invoicing, som er en faktureringsafdeling hos Frode Laursen, arbejdede hun som regnskabsassistent i Illums Bolighus.

Til en MUS-samtale sagde Anna, at hun en dag kunne tænke sig at blive leder. Anna startede derfor på ’ledelse i praksis’, et af de fire obligatoriske fag på akademiuddannelsen i ledelse.

På hold med erfarne og kommende ledere

På studiet mødte Anna både erfarne ledere og ledere in spe som hende selv. De kom fra mange forskellige fag og brancher.

”Jeg oplevede en åbenhed og lyst til at byde ind og bidrage, uanset rang,” fortæller Anna og tilføjer:

”På studiet mødte jeg dedikerede undervisere, der var gode til at forklare og inspirere og medstuderende, som jeg lærte af at lytte til.”

Med to små børn, fuldtidsjob og studie oveni har der været fart på. Men Anna er vant til at løbe stærkt og privilegeret med en ægtefælle, som gerne tager en ekstra tørn på hjemmefronten. Anna tilbragte fast en aften om ugen på opgaveskrivning og læsning og en hel arbejdsdag hver anden uge på undervisning. Indimellem måtte hun også læse et par timer i weekenden.

Står stærkere i dag

Ifølge Anna har de teorier og indsigter, hun har fået på studiet, gjort en forskel og styrket hendes lyst til at blive leder.

”Jeg er blevet bedre til at lytte aktivt og lade andre komme til. Før var jeg slem til at sige, det er min løsning, der duer. Jeg er blevet bedre til at håndtere situationer og har lært, hvordan jeg tager de svære samtaler. Jeg har altid godt turdet at åbne munden, men nu har jeg fået nogle redskaber til at gøre det på en god og konstruktiv måde,” fortæller Anna.

Hun er i dag avanceret til fagområdeansvarlig indenfor retail og distribution. Derudover er hun også ansvarlig for afdelingens elever samt rekruttering, oplæring og løbende trivselssamtaler af disse.

---

Anna Lind Hjorth er uddannet kontorassistent med elevplads hos transport- og logistikkoncernen Frode Laursen med hovedsæde i Vitten ved Hinnerup. Inden Anna fik job i Invoicing, som er en faktureringsafdeling hos Frode Laursen, arbejdede hun som regnskabsassistent i Illums Bolighus. Anna har læst en akademiuddannelse i ledelse på Erhvervsakademi Aarhus.