Sven og Tenna tager en akademiuddannelse i informationsteknologi

For Sven og Tenna giver akademiuddannelsen i informationsteknologi adgang til nye karriereveje i it-sektoren og en sikker fremtid.

Sven ønsker nye karriereveje

Sven Jüterbock arbejder som montør for Hoyer Motors i Hadsten og tager akademiuddannelsen i informationsteknologi for egen regning.

"De sidste otte år har jeg gerne villet uddanne mig. Jeg er ufaglært, men har arbejdet som montør i mange år. Eftersom min arbejdsplads ikke ville betale for min efteruddannelse, måtte jeg selv til lommerne.

It har altid været mit store interesseområde og min ambition med denne uddannelse er at finde job i it-branchen. Meget af det, vi lærer på uddannelsen, kan jeg i forvejen, men det er vigtigt for mig at få papir på mine færdigheder, så jeg kan søge nye karriereveje. Jeg finansierer selv uddannelsen, som indtil nu har kostet mig ca. 25.000 kr., men det har været alle pengene værd," siger Sven Jüterbock.

Tenna uddanner sig for at sikre sin fremtid

Tenna Rüsz Skjerbæk arbejder som it-produktionskoordinator hos TDC i Tranbjerg og har sideløbende med sit job efteruddannet sig på akademiuddannelsen i informationsteknologi.

"Jeg tog akademiuddannelsen i informationsteknologi, fordi jeg er kontoruddannet og ikke havde nogen formel uddannelse indenfor it-feltet, selvom jeg har arbejdet med faget de sidste mange år.

Med uddannelsen går jeg en mere sikker fremtid i møde. Nu har jeg nemlig papir på mine it-færdigheder. Jeg har været super tilfreds med forløbet. Jeg har lært rigtig meget og har udviklet mig både fagligt og personligt. Udover alt det it-mæssige, har forløbet bl.a. lært mig at arbejde mere struktureret og analysere opgaverne bedre, inden jeg går i gang," siger Tenna Rüsz Skjerbæk.