Line Vil Lære De Unge At Have Styr På Økonomien2 (1)

Praktik: Line vil lære de unge at have styr på økonomien 

Finansbachelor Line Lindhard Pedersen har indstillet sit praktikophold hos Jyske Bank i Skive og Nykøbing til årets bedste. 

Første dag på job var som at træde ind i en drøm: blomster, lækker morgenmad og flagallé fra hoveddøren til Lines nye skrivebord.

"Skive- og Nykøbing-afdelingen er ikke vant til at have praktikanter, men jeg kunne mærke af den energi og tid, de havde lagt i at jeg skulle have et godt praktikforløb. Det er jeg dem dybt taknemmelig for."

25-årige Line Lindhard Pedersen, der opsummerer sit praktikophold hos Jyske Bank i Skive og Nykøbing sådan her:

”Det var outstanding.”

Tour de force i finansemner

I starten var Line en flue på væggen. Hun sugede viden til sig, når erfarne kolleger navigerede gennem møder med privatkunder, erhvervskunder, unge boligsøgende og formuende investorer.

Banken tæller en mindre afdeling i Skive med seks ansatte og afdeling i Nykøbing med 25 ansatte, hvor Line arbejdede to dage om ugen og resten af ugen i Skive.

"De havde lavet en detaljeret plan for, hvad jeg skulle lære: kreditvurdering, private banking, pension, erhvervsfinansiering, boligfinansiering og unge kunder."

Ansvar for unge kunder

Snart blev Line betroet ansvaret for at rådgive bankens unge kunder. Hun hjælper dem med at budgettere, forklarer SU-lån, boligkøb, investeringsmuligheder og advarer dem mod hurtige lån, der kan sætte deres fremtidige økonomi over styr.

”Med god støtte og opbakning fra kollegerne fik jeg et stort ansvar for den unge målgruppe, som jeg voksede af.”

Oplæg for 125 gymnasieelever

En dag holdt Line et oplæg om økonomi for 125 gymnasieelever på Morsø Handelsgymnasium.

”Min chef var dybt imponeret over min arbejdsindsats,” siger Line, der har en baggrund som salgsassistent og butikschef i Vero Moda-butikker i Skive og Aarhus og i sin fritid spiller fodbold med nogle af de unge, som hun i dag er bankrådgiver for.

Glad for det lokale

Skive er ikke fremmed for Line; det er hendes hjemby. Lines lokalkendskab og personlige relationer med til at gøre jobbet så tilfredsstillende, forklarer hun.

"Det bedste ved Jyske Bank er deres engagement i lokalsamfundet. Vi støtter lokale sportsbegivenheder, laver kampsponsorater for sportsklubber, deltager i folkemøder og open by night-event. Det gør jobbet som privatrådgiver alsidigt og meningsgivende med mange faglige og sociale oplevelser."

Fast job et år inden dimission

Heldigvis for Line har banken givet hende en traineeplads efter endt uddannelse. Indtil da arbejder hun som rådgiverassistent to dage om ugen ved siden af sine studier i Aarhus.

”Til det sidste evaluerende møde tilbød de mig stillingen, ovenikøbet et helt år før, jeg er færdig med studiet. Jeg er dybt taknemmelig for den mulighed,” siger hun. 

I konkurrence med fire andre praktikforløb

Lines praktikophold hos Jyske Bank i Skive og Nykøbing er en af de fem udvalgte i finalen til årets praktikpris.

Læs om de øvrige fire finalister til årets praktikpris her.