GRØN - en praksisnær konference (udsolgt)

Sted:

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Tid:

Skriv dig på ventelisten her
Efteruddannelse Kursister Event 2023 2568

14 oplægsholdere og 11 virksomheder/organisationer viser dig på 1 konference, hvordan du i praksis omstiller fra en lineær til en mere bæredygtig cirkulær forretningsmodel. For virksomhedens og klodens skyld.

Det kræver lederskab, viden, værktøjer, netværk og uddannelse at skabe en reel grøn omstilling og implementere bæredygtighed i virksomheder.

Netop de 5 elementer er kernen i vores konference GRØN. 

Kom og få brugbar, bæredygtig inspiration med dig hjem.

Konferencen giver også en naturlig anledning til at netværk med de andre deltagere og blive endnu klogere på indlægsholdernes erfaringer.

På konferencen kan du også besøge tre stande og få en snak med vores samarbejdspartnere eller undervisere, og høre om jeres virksomheds muligheder for at samarbejde. 

På de tre stande kan du:

  • Tale med Ulla og Elisabeth fra Aarhus Kommune, og hør om ’Det Grønne Akademi’ - fx hvordan jeres virksomhed kan få en forandringsagent.
  • Tale med Frederik fra Dansk Industri, og hør om programmet 'KLIMAKLAR' og hvordan I kan få den rette hjælp og rådgivning.
  • Tale med vores undervisere, og bliv klogere på jeres uddannelsesmuligheder i bæredygtighed og grøn omstilling.

Se programmet og de 14 oplægsholdere med hvert sit tema

Se programmet og læs om konferencens oplægsholdere her.

08:30 - Registrering, kaffe, croissanter og netværk

Start med at registrere din ankomst.

Herefter kan du nyde kaffe og rundstykker samt netværke med de øvrige deltagere.

09:00 - Velkomst og introduktion

Anker Nørlund Christensen, chefkonsulent hos Erhvervsakademi Aarhus, byder velkommen til konferencen og præsenterer dagens program og praktisk info.

Anne Zachariassen

09.10 - “Konkrete tiltag for at blive Danmarks mest bæredygtige havn” – Anne Zachariasen, COO, Aarhus Havn

Anne har +20 års ledelseserfaring fra Ørsted, Grundfos og Aarhus Havn og blev i 2021 kåret som årets bæredygtighedsleder.

Fællesnævneren for hendes karriere er, at alle hendes lederopgaver har handlet om udvikling og transformation indenfor processer, digitalisering og bæredygtighed for at styrke virksomhederne mod fremtidens krav. 

I sit indlæg taler Anne om havneudvidelsen af Danmarks største erhvervshavn, ’Det Blå Danmark’ inkl. potentialer og indsatser i sektoren som f.eks. landstrømsanlæg og hvorfor flere containere bør sejles længst muligt, før distributionen med lastbil.

Michael Kruse

09.50 - "Hvad er bæredygtigt byggeri og hvordan genbruger man både bygninger og byggematerialer?" – Michael Kruse, Partner og arkitekt, C.F. Møller Architects

C.F. Møller er et af Skandinaviens ledende arkitektfirmaer med over 90 års erfaring. 

Tegnestuen har udviklet services og værktøjer, som sikrer et gennemgående bæredygtigt fokus i alle designfaser. 

Hør bl.a. Michael fortælle om massiv CLT træbyggeri; transformation af eksisterende bygninger herunder Aarhus' nye skulpturelle tårn og landmark Mindet 6 på Aarhus Havn, som med Ejendomsselskabet Olav de Linde som bygherre opfører med anvendelse af en del genbrugsmaterialer.

Frederik Bo Rosenquist

10.30 - "KLIMAKLAR" - Frederik Bo Rosenquist, klimarådgiver, Dansk Industri

Frederik er klimarådgiver i Dansk Industri, og b.la. en del af forløbet 'Klimaklar'.

Igennem 'Klimaklar' hjælper han bl.a. danske virksomheder med rådgivning, viden og værktøjer til at forstå CO₂-data, sætte reduktionsmål samt inspiration til god klimakommunikation.

Som klimarådgiver brænder Frederik for at lære virksomhederne selv at kunne måle og reducere deres egen CO2-udledning.

10:40 Pause

Rasmus Gøther Frost

11.00 - "Den finansielle sektors rolle i den grønne omstilling" - Rasmus Gøther Frost, Bæredygtighedsspecialist, Jyske Bank

I takt med omverdenens stigende krav til virksomhederne, fylder bæredygtighed, ESG-rapportering og klimaregnskaber mere i bankens dialog med erhvervskunderne.

Den finansielle sektor ønsker at være proaktiv ift. lovgivning og en drivkraft, frem for en dokumentjæger.

Hør Rasmus fortælle om arbejdet med at være en værdiskabende sparringspartner – ikke mindst for bankens SMV-kunder.    

Lena Trend - oplægsholder til grøn konference

11.30 - ”Del af en “new normal” i tekstilbranchen” – Lena Trend, ejer af Coze Aarhus (Laurie)

Lena Trend er ejerleder af Coze Aarhus, der bl.a. er kendt for det kvindelige brand LAURIE, der sælges gennem 800 forhandlere i Europa. LAURIE var bl.a. det første kvindelig brand, der tilbage i 2016 blev OEKO_TEX certificeret.

Siden 2007 har bæredygtighed været grundlaget for alt arbejdet hos Coze Aarhus - lige fra beslutninger i både forretningsudvikling og produktvalg. Lena har været med på hele rejsen.

Tekstilbranchen er meget optaget af at imødekomme kommende lovgivning affødt af EU’s tekstilstrategi og samtidig ønsker at biddrage til at finde nye løsninger i den grønne omstilling fra lineær til cirkulær. Hver dansker udleder i gennemsnit 13 tons CO2 om året. Heraf udgør tekstiler alene 0,4 tons.

I sit oplæg kan du høre Lena fortælle hvordan en SMV, som Coze Aarhus, arbejder med grøn omstilling i en branche, der udleder mere CO2 end fly- og shippingindustrien tilsammen.

Elisabeth Gade Og Ulla Aude

12.25 - "Det grønne akademi - en del af klimaindsatsen i Aarhus Kommune" - Ulla Aude og Elisabeth Gade, udviklingskonsulenter, Aarhus Kommune

Det Grønne Akademi er et virksomhedsrettet forløb, der opkvalificerer højtuddannede ledige i praksisnær grøn omstilling, og matcher dem med virksomheder, der ønsker hjælp til den grønne omstilling.

Med de nye kompetencer kan de grønne forandringsagenter hjælpe virksomheder med at fremme den bæredygtige dagsorden og samtidig skabe værdi for virksomheden.

Forløbet er en del af klimaindsatsen i Aarhus Kommune.

12:30 - Let netværksfrokost

Vores kantine stiller an til en let og lækker omgang netværksfrokost.

Sanne Østergaard Nielsen

13.15 - ”Præsentation af grønne fag på akademi- og diplomniveau” – Sanne Østergaard Nielsen, lektor hos Erhvervsakademi Aarhus

Sanne Østergaard er uddannet agronom fra Landbohøjskolen, og har de sidste 8 år været en ledende kraft i udviklingen af både akademi- og diplomuddannelsen. 

Hun er uddannelseskoordinator på akademiuddannelsen i bæredygtig og grøn omstilling, og underviser selv på flere fag på uddannelsen, samt på en række virksomhedshold i bæredygtig forretningsforståelse.

Sanne vil kort introducere nogle af de mange grønne fag på, du kan tage på Erhvervsakademi Aarhus, der både giver kompetencer til CV'et og ny inspiration til handling ude i virksomhederne.

13:20 - 3 deltageres udbytte af efteruddannelse

Vi overlader mikrofonen til tre korte indlæg fra deltagere på vores efteruddannelse. Hør hvordan de i praksis har anvendt deres nye viden og kompetencer om bæredygtighed ude i virksomhederne.

Anders Hjørne Og Maria Byskov Kjær

"Bæredygtig forretningsforståelse i DUSTIN" - Maria Byskov Kjær, ESG & Sustainability Consultant og Anders Hjørne, Sales Manager Advanced , DUSTIN

DUSTIN mærker i den grad en bæredygtig dagsorden fra deres producenter, kunder og leverandører.

Derfor startede Anders på uddannelsen med ønsket om at blive en god sparringspartner for DUSTIN's kunder.

Med efteruddannelse i ’bæredygtig forretningsforståelse’ har det lært ham at forstå og forklare vigtige områder inden for bæredygtighed.   

Casper Pleidrup

"Hør om ESG arbejdet i Skovdyrkerne" - Casper Pleidrup, forstkandidat og fuldmægtig, De Danske Skovdyrkerforeninger F.M.B.A.

Skovdyrkerne er Danmark største medlemsejede organisation inden for skovbrug og er specialister indenfor skovdyrkning og skovrejsning.

Den dyrkede skov er et stærkt klimaværktøj og Skovdyrkerne kan hjælpe med at plante skove, hvor tilvækst og klimaeffekt har førsteprioritet. 

Hør Casper fortælle om arbejdet med ESG i Skovdyrkerne.

Heidi Mølgaard

"Hør om grøn omstilling i transportbranchen" - Heidi Mølgaard, bæredygtighedskonsulent, Danske Fragtmænd

Danske Fragtmænd har over 100 års erfaring, 3.500 medarbejde, 1.800 biler, 40.000 erhvervskunder og håndterer årligt 9,5 mio. forsendelser.

Ifølge Concito står gods- og vejtransport for 10 procent af Danmarks samlede CO2-udledning, men den grønne omstilling er i gang.

Danske Fragtmænd har først pligt til ESG-rapportering fra 2025 , men har f.eks. de sidste 2 år afleveret en bæredygtighedsrapport og arbejder netop nu målrettet med gennemførelse af deres første dobbelt væsentlighedsanalyse.

Heidi Mølgaard har en formel uddannelsesbaggrund indenfor både sprog, litteratur og musikvidenskab samt manges års undervisningserfaring. Forløbet Det Grønne Akademi var medvirkende til, at hun nu arbejder som bæredygtighedskonsulent hos Danske Fragtmænd. 

Hør Heidi fortælle hvordan hun bruger sine nye kompetencer i den grønne omstilling hos Danske Fragtmænd.              

Annette Agerdal Hjermind

14.00 - ”Heartcore Business – kommuniker dit samfundsansvar” - Annette Agerdal-Hjermind, lektor, Erhvervsakademi Aarhus

Annette har en ph.d. i sociale medier og virksomhedskommunikation og lektor på Erhvervsakademi Aarhus.

I sit oplæg kan du høre Annettes gode råd til, hvordan du som virksomhed kommunikerer om tiltag inden for klima, socialt ansvar, purpose osv. uden at falde i de tomme klicheer. 

Det sikrer jer, som virksomheden mod, at I ender i stormvejr og beskyldes for greenwashing? Eller tier og dermed ender i greenhushing.

14:30 - Pause

Katherine Richardson

14.50 - "Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle?" - Katherine Richardson, professor ved Københavns Universitet

Katherine Richardson er professor i biologisk oceanografi og uddannet på Harvard University. Hun er en af de helt store profiler indenfor bæredygtighed. - både i Danmark og internationalt.

Til daglig er hun leder af Københavns Universitets Sustainability Center, medlem af Klimarådet, tidligere formand for Klima Kommissionen og meget andet. Hun har gennem tiden været og er stadig medlem af eller formand for både nationale og internationale komiteer og organisationer, der beskæftiger sig med videnskab, politik og bæredygtighed.

Internationalt var hun i 2019 en af de 15 uafhængige forskere, som FN’s generalsekretær Ban Ki-moon udnævnte til at udforme 2019 UN Global Development Report. Blandt Katherine Richardsons omfattende publikationer omfatter bl.a. bogen ’Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle?’, som bruges på flere fag på Erhvervsakademi Aarhus.    

Alle kender til klimaudfordringen, men hvor slemt står det egentlig til? Og hvad med biodiversiteten? Virksomheder og politikere vender i stigende grad deres opmærksomhed mod denne problematik.

I oplægget ser hun på klima- og biodiversitetsudfordringen, og forklarer sammenhængen mellem disse og bæredygtig udvikling. Ikke mindst, vil hun pege på, hvordan vi alle sammen kan bidrage til den grønne omstilling.

15:50 - Afslutning og tak for i dag

Tusind tak for din deltagelse.

Håber du blev inspireret af indlæggene og kan tage nogle af pointerne med hjem i dit eget arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling.

Program pr. 8/3 2024 - ret til ændringer forbeholdes.

4 ting du får med hjem fra konferencen GRØN

  1. Inspiration fra 14 oplægsholdere – der repræsenterer både store virksomheder og SMV’er.
  2. Netværk: Du finder uden tvivl en "spejlvirksomhed" eller to, som arbejder med de samme udfordringer som dig lige nu. 
  3. Råd til, hvilke kurser og uddannelser, som fører til konkret handling i den grønne omstilling.
  4. Ideer til næste skridt hos jer, så I kommer videre med den grønne omstilling.

Praktiske oplysninger

Konferencen foregår på Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Prisen er 0 kr. Alt, din deltagelse på konferencen koster dig, er din mailadresse og et ja til, at vi må sende dig mails om efteruddannelse, events og virksomhedssamarbejde.

Der er gratis parkering lige ved døren.

Konferencen er udsolgt - kom på venteliste

Alle 125 pladser til konferencen er allerede taget. Men du kan komme på venteliste og få en plads, hvis andre melder fra. Skriv en mail til gron@eaaa.dk - så giver vi dig besked, hvis der bliver en plads til dig.