Professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation

Ny naturvidenskabelig uddannelse inden for fødevareproduktion

Professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation er en ny 3½-årig videregående uddannelse med praktik. Her bliver du stærk i den teori og teknologi, som fødevarebranchen har behov for.

Garanti for praktikplads

På uddannelsen arbejder du med fødevarer fra dag 1, og du er forhåndsgaranteret en praktikplads på en fødevarevirksomhed, når du skal i praktik på 5. semester. Det betyder:

  • at du allerede som nyuddannet har et solidt kendskab til branchens arbejdsmetoder og udviklingsbehov
  • at du har praktisk erfaring, inden du får dit 1. job
  • at du kan bruge den teori, du har lært. 

Vil du måle knækket i chokoladeovertræk? 

På professionsbacheloruddannelsen lærer du, hvordan virksomheden kan leve op til forbrugernes stigende krav til fødevarebranchen i forhold til sunde og sikre fødevarer. Du lærer at vurdere fødevareprodukters smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og funktionalitet. Vi fordyber os i fødevareproduktion og -udvikling i lyset af bæredygtighed og etik, og du bliver trænet i innovativ tænkning, så du kan udvikle fremtidens fødevarer. 

Med uddannelsen får du et stærkt naturvidenskabeligt fundament inden for kemi, fysisk kemi, mikrobiologi, bioteknologi, statistik og forsøgsplanlægning. I praksis lærer du fx at måle knækket i chokoladeovertræk, bruge bakterier til at fremstille velsmagende fødevarer eller styre hele fødevaresikkerheden i en virksomhed. 

Gennem hele uddannelsen er den teoretiske undervisning tæt koblet til det praktiske arbejde. Du kommer til at arbejde med cases fra virksomheder og i tæt samarbejde med erhvervslivet. 

Læs mere om den 3½-årige uddannelse

Få praktisk erfaring med fødevareanalyser og -udvikling

Som færdiguddannet professionsbachelor kan du udvikle fødevarer ved hjælp af nye teknologier og funktionelle ingredienser.

Du kan anvende proces- og applikationsudstyr – og du har allerede som nyuddannet praktisk erfaring fra laboratoriet, hvor du kan arbejde med produktudvikling og kemiske, mikrobiologiske og bioteknologiske fødevareanalyser.

Du har også praktisk erfaring med at producere traditionelle og innovative fødevareprodukter.

Læs mere om dine karrieremuligheder

Undervisning på mindre hold

På de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus får du undervisning på mindre hold med et fast team af undervisere.

Vores særlige undervisningsform betyder, at du hver dag er tæt på både medstuderende og undervisere. Din undervisning er projektorienteret, og du bliver trænet i både at indgå i og lede fagligt og tværfagligt samarbejde.