Professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation

Ny naturvidenskabelig uddannelse inden for fødevareproduktion

Professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation er en ny 3½-årig videregående uddannelse med praktik. Her bliver du stærk i den teori og teknologi, som fødevarebranchen har behov for.

Garanti for praktikplads

På uddannelsen arbejder du med fødevarer fra dag 1, og du er forhåndsgaranteret en praktikplads på en fødevarevirksomhed, når du skal i praktik på 5. semester. Det betyder:

  • at du allerede som nyuddannet har et solidt kendskab til branchens arbejdsmetoder og udviklingsbehov
  • at du har praktisk erfaring, inden du får dit 1. job
  • at du kan bruge den teori, du har lært. 

Søg en ledig plads fra 28. juli

Vi er det eneste sted i Jylland, hvor du kan begynde på en 3½-årig professionsbachelor i fødevareteknologo her i sommeren 2017. Fødevarevirksomhederne rykker os allerede nu, fordi de gerne vil have adgang til studerende på uddannelsen, og uddannelsen er garanteret opstart i august.

Du kan nå at søge ind på en ledig plads på uddannelsen fra 28. juli, så længe vi har plads.

Søg en ledig plads efter 28. juli

Vil du måle knækket i chokoladeovertræk? 

På professionsbacheloruddannelsen lærer du, hvordan virksomheden kan leve op til forbrugernes stigende krav til fødevarebranchen i forhold til sunde og sikre fødevarer. Du lærer at vurdere fødevareprodukters smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og funktionalitet. Vi fordyber os i fødevareproduktion og -udvikling i lyset af bæredygtighed og etik, og du bliver trænet i innovativ tænkning, så du kan udvikle fremtidens fødevarer. 

Med uddannelsen får du et stærkt naturvidenskabeligt fundament inden for kemi, fysisk kemi, mikrobiologi, bioteknologi, statistik og forsøgsplanlægning. I praksis lærer du fx at måle knækket i chokoladeovertræk, bruge bakterier til at fremstille velsmagende fødevarer eller styre hele fødevaresikkerheden i en virksomhed. 

Gennem hele uddannelsen er den teoretiske undervisning tæt koblet til det praktiske arbejde. Du kommer til at arbejde med cases fra virksomheder og i tæt samarbejde med erhvervslivet. 

Læs mere om den 3½-årige uddannelse

Få praktisk erfaring med fødevareanalyser og -udvikling

Som færdiguddannet professionsbachelor kan du udvikle fødevarer ved hjælp af nye teknologier og funktionelle ingredienser.

Du kan anvende proces- og applikationsudstyr – og du har allerede som nyuddannet praktisk erfaring fra laboratoriet, hvor du kan arbejde med produktudvikling og kemiske, mikrobiologiske og bioteknologiske fødevareanalyser.

Du har også praktisk erfaring med at producere traditionelle og innovative fødevareprodukter.

Læs mere om dine karrieremuligheder

Undervisning på mindre hold

På de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus får du undervisning på mindre hold med et fast team af undervisere.

Vores særlige undervisningsform betyder, at du hver dag er tæt på både medstuderende og undervisere. Din undervisning er projektorienteret, og du bliver trænet i både at indgå i og lede fagligt og tværfagligt samarbejde.