Professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation

Ny naturvidenskabelig uddannelse inden for fødevareproduktion

Professionsbachelor i fødevareteknologi og –applikation er en ny 3½-årig videregående uddannelse. Den er udviklet i tæt samarbejde med fødevarebranchen, fordi man mangler medarbejdere, som kan arbejde praktisk med innovation og kvalitetssikring.

Som professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation får du kompetencer, der matcher fødevarebranchens behov. Allerede som nyuddannet har du nemlig et solidt kendskab til branchens arbejdsmetoder og udviklingsbehov.

Lær at udvikle fremtidens fødevarer

På uddannelsen lærer du at imødekomme forbrugernes stigende krav til fødevarebranchen i forhold til sunde og sikre fødevarer. Du lærer at vurdere fødevareprodukters smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og funktionalitet. Vi ser på fødevareproduktion og -udvikling i lyset af bæredygtighed og etik, og du bliver trænet i innovativ tænkning, når fremtidens fødevarer skal udvikles.

Med uddannelsen får du et stærkt naturvidenskabeligt fundament inden for kemi, fysisk kemi, mikrobiologi, bioteknologi, statistik og forsøgsplanlægning.

Gennem hele uddannelsen er den teoretiske undervisning tæt koblet til det praktiske arbejde. Du kommer til at arbejde med cases fra virksomheder og i tæt samarbejde med erhvervslivet.

Læs mere om den 3½-årige uddannelse

Få praktisk erfaring med fødevareanalyser og -udvikling

Som færdiguddannet professionsbachelor kan du udvikle fødevarer ved hjælp af nye teknologier og funktionelle ingredienser. Du kan anvende proces- og applikationsudstyr – og du har som nyuddannet allerede praktisk erfaring fra laboratoriet, hvor du kan arbejde med kemiske, mikrobiologiske og bioteknologiske fødevareanalyser og med produktudvikling. Du har også praktisk erfaring med at producere traditionelle og innovative fødevareprodukter.

Læs mere om dine karrieremuligheder

Undervisning på mindre hold

På Erhvervsakademi Aarhus får du undervisning på mindre hold med et fast team af undervisere. Vores særlige undervisningsform betyder, at du hver dag er tæt på både medstuderende og undervisere. Din undervisning er projektorienteret, og du bliver trænet i både at indgå i og lede fagligt og tværfagligt samarbejde.