Tilgængelighedserklæring

Se tilgængelighedserklæringen hos Digitaliseringsstyrelsen

Erhvervsakademi Aarhus forpligter sig til at gøre webstedet https://www.eaaa.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.eaaa.dk?

Du kan kontakte Erhvervsakademi Aarhus, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.eaaa.dk på e-mail: webmaster@eaaa.dk eller telefon: 7228 6000

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.

Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Farvekontrast på links
  Der er ikke nok kontrast på interaktive elementer, fx blå links på grå baggrund. WCAG 2.1, succeskriterium 1.4.1 anvendelse af farve). Fejlen forventes løst i 1. halvår 2020

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Gamle studieordninger i pdf'er er ikke optimeret
  Næsten alle uddannelser har pdf'er med udløbne studieordninger på www, som de facto ikke efterspørges/læses. De filer er ikke optimerede, da alle nuværende/fremtidige studerende kommer ind på nye studieordninger. Det vil være en uforholdsmæssigt stor byrde at optimere disse 100+ filer.

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi optimerer alle pdf'er, der er vigtige for vores kerneydelser, i løbet af 1. halvår 2020, så decentrale indholdsleverandører på akademiet kan lave pdf'er, der overholder standarderne.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk

---

Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 31. januar 2020

Erklæringen blev senest revideret den 31. januar 2020