Usbeker med karrieremål og bankdrømme

Darikha Kulbaeva er en af de ni internationale studerende i mentorprogrammet, som tæller i alt 46 studerende. Hun flyttede fra Usbekistan til Aarhus for halvandet år siden for at læse Financial Management and Services.

Med sig i rygsækken havde hun en BA i Engineering. Da tilbuddet om at få en personlig mentor poppede op på Fronter, blev hun straks nysgerrig.

”Jeg fornemmede med det samme, at dette var en stor mulighed og noget, som jeg skulle gå med i,” siger den 25-årige usbeker. Nu satser hun på at finde job og blive i Danmark efter endt finansuddannelse. Darikhas mentor er Relations Manager i Nordea Magnus Albin Olsen. Darikha håber, at han måske kan hjælpe hende med at få en praktikplads i Nordea.

”Jeg er meget ivrig efter at få et netværk, integrere mig, praktisere dansk og lære at begå mig i den danske kultur og på det danske arbejdsmarked. Som udenlandsk studerende er det en kæmpe mulighed, og jeg forventer at få en masse positive ting ud af dette forløb.”

Blandt Darikhas internationale studiekammerater har også en kroater, en tjekke og en lithauer fået en personlig, dansk mentor. Darikha og Magnus har allerede haft deres første rigtige mentormøde.

”Det var vældig brugbart og min mentor har indvilget i at give mig feedback på et studieprojekt. Jeg er overbevidst om, at jeg vil lære meget af min mentor. Så dette program giver mig allerede mere, end jeg havde forventet,” konkluderer hun.