Det er meget bedre, end jeg havde turde håbe på

23-årige Simon Diedrichsen, som studerer til markedsføringsøkonom, er i praktik hos rejsebureauet TravelBird i Amsterdam. Et ophold, der indtil nu har givet ham kulturel indsigt, mange nye venskaber og udviklet ham personligt og fagligt.

”Jeg kan kun anbefale, at man tager sin praktik i udlandet. Jeg fortryder ikke et sekund mit valg,” konkluderer Simon.

Han arbejder som Product Planner-praktikant hos virksomheden TravelBird i Amsterdam. En virksomhed med ca. 550 ansatte fra 30 forskellige lande.

”Det er utroligt udforende og lærerigt - både professionelt og personligt. TravelBird giver deres praktikanter meget ansvar, hvilket jeg har nydt rigtig meget. Faktisk har mit praktikforløb oversteget alle mine forventninger. Personligt har jeg udviklet mig rigtig meget. Jeg er blevet mere åbensindet, har fået en stor kulturel indsigt og ikke mindst fået en masse nye venner,” uddyber han.

Udvælger tilbud til nyhedsbrev og følger op på salgstal

Som Product Planner-praktikant arbejder Simon med mange forskellige opgaver. Han udarbejder fx analyser af markedstrends, udvælger tilbud til nyhedsbrev, prisfastsætter, følger op på salgstal og hjælper med daglige driftsopgaver.

”På uddannelsen er jeg blevet udstyret med nogle værktøjer. De har, sammen med en portion sund fornuft, været brugbare. TravelBird har været gode til at hjælpe mig i oplæringsprocessen, i forhold til interne systemer og arbejdsmetoder. Jeg tror ikke, at min oplæring har været hverken kortere eller længere end andres,” fortæller han.

Erasmus-legat med i kufferten

Til at dække udgifterne til sit ophold har Simon fået et Eramus-legat svarende til 300 euro om måneden (ca. 2.200 kr.).

At finde møbleret bolig i Amsterdam har været lidt af en udfordring for Simon. Derfor har han boet to midlertidige steder, men bor nu et kvarter på cykel fra sit kontor, der ligger i byens centrum.

Simon kom til Amsterdam i januar og rejser hjem til Danmark i juli. 

}